Резултатът в предстоящото дерби от XIX кръг на Ефбет лига

...
Резултатът в предстоящото дерби от XIX кръг на Ефбет лига
Коментари Харесай

Бивш треньор на ЦСКА: Дербито в Разград няма да реши титлата

Резултатът в идното дерби от XIX кръг на Ефбет лига сред " Лудогорец " и " ЦСКА-София " няма да е определящ в разногласието за купата от футболното състезание. Така счита някогашният треньор на ЦСКА Милен Радуканов два дни преди мача на ст. " Хювефарма Арена " в Разград тази събота, който ще опълчи първенеца и водач в класирането против вицешампиона, изоставащ единствено с 3 т. на второто място.

" Според мен няма да се реши изходът на шампионата в този мач. Дори и ЦСКА да завоюва, двата тима ще станат с равни точки. По-лошият вид е, в случай че ЦСКА загуби, " Лудогорец " ще дръпне с 6 точки, а и имат добър тим, както и страхотни условия за работа - разяснява Радуканов пред. - Отдавна не се бе случвало дуелът сред двата отбора да е предстоящ с подобен интерес. Има доста сериозен възторг в " алената " общественост с оглед резултатите, които се получиха напоследък, с оглед селекцията през зимата. Така че е изцяло целесъобразно да има приповдигнато въодушевление и очакване измежду почитателите на ЦСКА. Да се отиде в Разград и да се търси възможен триумф. "

Наставникът, който през 2011 година изведе " армейците " до Купата и Суперкупата на България и стана последният треньор в клубната история с два трофея в един сезон, проучва и протичащото се в Борисовата градина от началото на месеца. Според него почитателите не са прави да роптаят против продажбата на звездата Али Соу - неодобрение, след което притежателят Гриша Ганчев разгласи, че се отдръпва от клуба.

" Смея да настоявам, че даже и в огромните клубове треньорът доста пъти няма думата, изключително когато приказваме за такива значими прехвърляния - счита Радуканов. - И в случай че президентът е решил, че е добре за клуба, изключително пък за нашите условия, е изцяло естествена такава стъпка при Али Соу. За Валентин Антов няма две отзиви - би трябвало да се развива в чужбина. Защото колкото повече положителни футболисти имаме зад граница, толкоз по-високо ще бъде равнището и на националния тим. Аз извинявам постъпката и за двата прехвърлянето. "

Относно бъдещето на националния тим изигралият един мач с екипа на " лъвовете " някогашен ляв бек показа, че новият селекционер Ясен Петров ще има потребност от време, с цел да приложи вижданията си. И уточни, че отговорност за неналичието на фрагменти носят всички - от управлението на БФС, през клубовете до треньорите.

" Надявам се да дадат повече успокоение и време на националния тим - съобщи 48-годишният Радуканов. - Може би всички ние, както и почитателите дружно с публицистите да имаме по-голямо доверие и по-голяма толерантност. Трябва да сме реалисти, тъй като не можем да пожелаваме страшни резултати и чудеса. Нека забележим до каква степен ни стигат силите. Проблемът е повсеместен, няма по какъв начин да избягаме от него. Проблем е работата в школите, в мъжките тимове, казусът е и в самите деца, които очевидно имат доста други по-интересни занимания. Проблемът е в нас треньорите - и ние не сме наблегнали на много неща и не сме сложили нашите условия. Проблемът е в базите - виждате, че " Лудогорец " има брилянтна база за футбол, само че идващите клубове мъчно могат да ги стигнат на този стадий. Проблемът е общ и не може да сочим някого с пръст. Трябва всички да понесем отговорност за следствията, като не изключвам и футболните ръководители. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР