Държавите от Запада са по-изплашени от употребата на изкуствен интелект.

...
Държавите от Запада са по-изплашени от употребата на изкуствен интелект.
Коментари Харесай

Галъп интернешънъл: Държавите от Запада са по-изплашени от употребата на изкуствен интелект

Държавите от Запада са по-изплашени от използването на изкуствен интелект. България е измежду тях, регистрира международно изследване на Асоциация " Галъп интернешънъл " в страни от Азия, Европа, Съединени американски щати и Канада.

21% от българите споделят, че изкуственият разсъдък носи повече благоприятни условия. 38% виждат в него повече проблеми.

Една трета не се усещат задоволително осведомени, с цел да преценяват, споделя изследването.

В международен мащаб изкуственият разсъдък буди терзания. 31% от хората виждат в технологията повече благоприятни условия, само че 38% чакат да донесе повече проблеми за света.

Значителен дял от 24% в международен мащаб не се усеща задоволително осведомен, с цел да оцени резултатите на ИИ върху човечеството. Проучването на Асоциация " Галъп интернешънъл " регистрира, че по-младите хора, по- образованите са по-оптимистично настроени. Те виждат повече благоприятни условия в развиването му, по-възрастните генерации и тези с по-ниско обучение – не.

В Съединени американски щати, Канада и Европа до половината от всички интервюирани чакат с новата технология да дойдат повече проблеми.

20-25% доближават хората, които виждат повече благоприятни условия.

В Индия, Африка, Азия и Близкия изток има опасения.

В Русия единствено 19% виждат повече благоприятни условия. Голям е делът на незнаещите задоволително. Други 17% не знаят по какъв начин да отговорят.

Между 20 и 30% от запитаните по целия свят не знаят задоволително, което демонстрира, че опасността или опцията занапред ще се дефинират.

Проучването на Асоциация " Галъп интернешънъл “ " регистрира и броя удовлетворени от работата си.

63% от запитаните у нас споделят, че са задоволени от работата си. 12% настояват, че не са задоволени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР