Резултатът от вота за 47-ия парламент на национално ниво, около

...
Резултатът от вота за 47-ия парламент на национално ниво, около
Коментари Харесай

Прогноза: Ето ги новите депутати от Бургас

Резултатът от вота за 47-ия парламент на национално равнище, към 21:30 часа довечера, дава следната проекция за разпределението на 14-те депутатски мандата във Втори МИР Бургас. Тази нощ ще има щабове, в които картината ще е тревожна, защото съставът от народни представители, които ще изпратим след седмица на жълтите павета, ще се окаже неочакван за всички политически сили на районно равнище.

Изчисленията на Флагман.бг сочат към сегашния миг, че ГЕРБ по всяка възможност ще удържи 4-те си депутатски мандата.

Прогнозата на Флагман.бг е, че пренареждане в първата четворка не се чака и в случай че ГЕРБ са си запазили резултата от предходния избор, отсам ще изпратим в парламента Любен Дилов-син, Жечо Станков, Деница Николова и Галя Желязкова. Щабът на ГЕРБ сигурно ще има още два тревожни дни до дефинитивно броене на гласовете, тъй като този път четвъртият народен представител при тях не е на 100 %. Възможно е да бъде откъснато " живо месо " от ГЕРБ.

Със сигурност можем да твърдим, че новопоявилите се на политическата сцена от обединението „ Продължаваме промяната “ ще имат трима народни представители от Бургас.

От челната тройка, по наши сведения сигурен като име е единствено водачът Константин Бачийски – водач на мандатоносителя Политическа партия „ Средна европейска класа “. Следващите в листата Христо Симеонов и Димитър Ташев са застрашени от свръхактивната вътрешна акция на двама от изявените членове на СЕК – 6-ия Стоян Царев и 7-ия Иван Иванов. Те работеха до последния вероятен час през днешния ден, с цел да ги изместят преференциално. Христо Симеонов, за разлика от Димитър Ташев, има зад тила си впечатляваща предишна лична предизборна акция като самостоятелен претендент за последния Екологичен потенциал, когато съумя да притегли над 2500 гласа. Той е преподавател по британски език от Бургас, почитан и прочут в целия град. Тъй като преброяването на гласовете от двойния избор в РИК Бургас ще продължи най-малко още 10 часа, не се знае дали Политическа партия няма да означи и още по-голям пробив във Втори МИР-Бургас, поради което да претендира и за четвърти мандат. Тогава в Народното събрание може да изпратим и неизвестния Милко Асенов Пенев, на 4-та позиция в листата.

За Българска социалистическа партия се обрисуват резултати от предходните два вота, само че и при тях, както и при ГЕРБ, може да има неприятна изненада заради „ Продължаваме промяната “. За Българска социалистическа партия твърди, към този момент, наподобяват лидерът инж.Петър Кънев и третият в листата Тодор Байчев, който потвърди, че с лекост печели задоволително преференциален избор, с цел да измести втория. Това е зам.-директорът на ППМГ „ Акад.Никола Обрешков “ Станимир Баев, който така и така не сподели необикновен афинитет към депутатската банка.

От Има Такъв Народ към този момент отсам като народни представители се обрисуват водачът Ивайло Вълчев и юристът Златомира Карагеоргиева-Мострова, само че и двамата, по информация на Флагман.бг, ще се възползват от водаческите си места в други два региона. Вълчев ще влезе от Сливен, а Мострова – от Ямбол, което прави несъмнено заминаването за столицата на регионалния им лидер Тодор Иванов, трети в листата. Така и четвъртият в листата - общинският координатор за Бургас Боян Хлебаров, може да се надява да влезе в Народното събрание. 

Голямата изненада може да пристигна и от Движение за права и свободи поради тройно повишената изборна интензивност на изселниците ни в прилежаща Турция. Севим Али и Ешереф Ешереф са сигурни, само че този път може да получат и трети мандат след преразпределението на гласовете извън, които ще са в интерес на третата Фатме Рамадан.

Тъжно е в щаба на „ Демократична България “, защото се вижда, че от Бургас повече няма да имаме депутат. Димитър Найденов, който още веднъж организира акция с огромен обсег, най-вероятно ще отпадне, защото разцеплението в редиците на демократичната десница докара до отлив на гласоподаватели за сметка на харвардските ученици. Оттук за негова сметка ще замине като бургаски депутат столичанинът Ивайло Мирчев, защото при актуалната обстановка няма никакъв късмет да пробие от софийски МИР, където е подложен на задна позиция, а и Демократична България записва и сериозен спад на гласовете в столицата.

Групата на 14-те се обрисува да бъде запълнена с народен представител от Политическа партия „ Възраждане “ Цончо Ганев, заместникът на Костадин Костадинов. Ганев не е стъпвал в Бургас, само че той няма упоритости да съставлява бургазлии в идващия парламент, защото води и в 1 МИР Благоевград, от кое място по наша информация ще влезе в идващия парламент. За това са големи възможностите на една колоритна фигура от локалния политически живот – Тодор Ангелов да бъде безусловно изстрелян в 47-ия парламент. Ангелов е прочут още от времето, до момента в който дълго представляваше Студентския съвет в университет „ Проф.д-р Асен Златаров “, по-късно мина в редиците на Българска социалистическа партия, след това стана общински консултант от АБВ, а към сегашния миг вля своята организация на тракийците във „ Възраждане “. Тодор Ангелов е от майсторите във воденето на предизборни акции и вероятността да бъде преместен преференциално от екстравагантната лидерка на антиваксърското придвижване Звезделина Каравелова, 4-та в листата, е твърда дребна.

ИБГНИ няма да е част от идващия парламент и надлежно няма да излъчи народен представител от Бургас, което е много разочароващо за тази коалиция. През април Мая Манолова съумя да осъществя двама депутати от нашия район, само че в този момент извън ще остане една от най-изявените протестни фигури в района Живко Табаков.

ГЕРБ-СДС: Любен Дилов-син, Жечо Станков, Деница Николова, Галя Желязкова

Политическа партия: Константин Бачийски, Христо Симеонов, Димитър Ташев (Стоян Царев, Иван Иванов)

Българска социалистическа партия: Петър Кънев, Станимир Баев (Тодор Байчев)

Има Такъв Народ: Ивайло Вълчев, Златомира Мострова (Тодор Иванов)

Движение за права и свободи: Севим Али, Ешереф Ешереф, (Фатме Рамадан)

Демократична България: Ивайло Мирчев (Димитър Найденов)

Политическа партия „ Възраждане “: Цончо Ганев (Тодор Ангелов)

*Забележка на Флагман.бг: 14-ият мандат от Бургас ще минава от партия в партия най-малко още две денонощия, до момента в който се преброят всички гласове от чужбина и се извърши преразпределението по системата Хеъйр-Ниймаейер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР