Резултатът от практикуването на това дихателно упражнение е постепенното пречистване

...
Резултатът от практикуването на това дихателно упражнение е постепенното пречистване
Коментари Харесай

Двадесет свързани вдишвания и издишвания

Резултатът от практикуването на това дихателно упражнение е последователното филтриране и изцеление на тялото и душeвността. Тази форма на дишане отстранява телесните и психическите замърсявания, като ги изхвърля от тялото и душeвността и ви оставя потопени в положение на дълбока релаксация и чувство за благоденствие и съгласуваност с всичко съществуващо.

Освен че усилва равнището на физическата и психическата сила, упражнението оказва помощ на човек да влезе в контакт с същинските усеща, страсти и мисли, които храни по повод както на сегашни, по този начин и на минали събития. Тъй като доста хора подтискат тези усеща, страсти и мисли, считайки ги за нещо “лошо ”, за тях това ще бъде като разтваряне, или осветление, на личното им подсъзнание. Когато това се случи, не се опитвайте да пренебрегнете или подтиснете и натикате назад в подсъзнанието си тези усеща, страсти и мисли. Оставете ги да се изливат на открито гладко. Позволете си да ги видите, осъзнаете и приемете. Не ги осъждайте и не се осъждайте за тях. Те имат същото право на битие, както и съзнателните ви, одобрявани от вас усеща, страсти и мисли. Позволете на подсъзнателното да излезе на повърхността. Нежеланието ви да го видите и приемете е главната причина за физическите, психическите и житейските ви проблеми, защото всяко подтиснато възприятие, страст или мисъл основават блокажи в енергийната ви система, които се демонстрират под формата на физически заболявания, на душевен разстройства и ненормалност, както и на житейски неволи.

За да протича сполучливо очистителният развой, е належащо да се настроите по един нов метод: приемете протичащото се като лекуване и осъзнайте, че възвръщането на чувството за благополучие и благоденствие е по-важно за вас от удовлетворяването на възприятието ви за правдивост или възмездие…

Някои от нещата, които можете да излекувате по този метод са: контузията от раждането, синдрома на родителското отрицание, подсъзнателния нагон към гибелта, карма от предходни съществувания, религиозната контузия, учебната контузия, други прочувствени контузии, сенилността, както и голям брой физически болести.

За да може този развой на филтриране да се реализира последователно и безболезнено, броят на вдишванията и издишванията е стеснен до 20, като упражнението се извършва единствено по веднъж дневно . Техниката се състои в следното:

1. Направете четири къси вдишвания и издишвания

2. После направете едно дълго поемане и издишване

3. Повторете точка 1 и 2 четири пъти без спиране, до момента в който стигнете общо 20 вдишвания и издишвания, като постоянно вдишвате и издишвате през носа.

Когато изпълнявате упражнението, сливайте вдишването и издишването по този начин, че двете да са свързани и сред тях да няма пауза. Вдишването и издишването би трябвало да са еднообразно дълги. При издишването, не влагайте никакви старания – оставете гравитацията сама да свърши работата.

Използвайте четирите къси поемания на мирис, с цел да наблегнете на свързването и сливането на вдишването и издишването в непрестанен цикъл. Използвайте дългото вдишване на мирис, с цел да напълните дробовете си до дъно, без да се напрягате при вдишването, а при издишването изхвърлете въздуха до дъно.

Дишайте с такава скорост, каквато ви се коства естествена за вас. Важното е дишането да е свободно, естествено и ритмично, а не насилено и с напрежение. Това ще ви даде опция да поемате освен въздух, само че и прана.

Забележка: Възможно е, изключително в началния етап на практиката ви, да се получат леки изтръпвания или схващания на крайниците или лицето. Това е симптом, че увеличеният поток на прана в системата ви прочиства места в нея, където са налице изключително огромни енергийни тапи вследствие на подтискани усеща, страсти или мисли. Не се тормозете и продължете да дишате. След няколко минути изтръпванията или схващанията ще изчезнат.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР