Рей Далио Още по темата Най-успешните фонд мениджъри през 2016

...
Рей Далио Още по темата Най-успешните фонд мениджъри през 2016
Коментари Харесай

Рей Далио създава проект за изследване на океаните

Рей Далио

Още по тематиката
Най-успешните фонд мениджъри през 2016 година

Управляваният от милиардера Рей Далио Bridgewater е спечелил 4.9 милиарда $ за предходната година
6 фев 2017 Според Рей Далио проучването на океана е " доста по-вълнуващо и доста по-важно " от изследванията на Космоса. А да убеди и останалата част от света в това ще бъде задачата на новия план на милиардера, който е създател и управител на най-големия хедж фонд в света – Bridgewater Associates (с над 160 милиарда $ активи под управление).

Той ще носи името OceanX и в него Далио сплотява сили с режисьора на " Титаник " и прочут откривател на морските дълбини Джеймс Камерън, написа CNBC. OceanX ще финансира нови проучвания и изследвания на океаните, както и разнообразни медийни формати като документални филми и наличие, основано на виртуална действителност.

В публикувано предходната седмица известие вложителят милиардер показва, че планът " ще разреши на учени и откриватели да изследват невидимите океански дълбини, да картографират неразучени области от света, да следят редки дълбоководни създания и да преследват значими научни и медицински открития и по-късно да показват всички тези чудеса на необятната международна аудитория посредством завладяващо медийно наличие ".

Наименованието на плана – OceanX, припомня на името на компанията за галактически изследвания SpaceX на милиардера Илън Мъск, която е едно от частните сдружения с най-висока оценка (21 милиарда долара) и работи за това да се трансформира в първата частна галактическа компания, достигнала Марс. Това евентуално изяснява желанието на Далио да подчертае значимостта на океанските изследвания пред тези на Космоса, отбелязва CNBC.

" За мен океанът остава най-важното и най-недостатъчно проучваното богатство на човечеството ", разяснява милиардерът при представянето на плана предходната седмица в Ню Йорк, базирайки се на обстоятелството, че голямата част от Световния океан към момента е неразучена. По думите му увеличението на изследванията на океаните по света може да докара до научни пробиви. " Можем да отключим лекове за болести, да отглеждаме нови храни, да открием медикаменти, да създадем нови промишлености и да разберем планетата по способи, по които в никакъв случай преди не сме го правили ", споделя той.

Като създател на OceanX Далио работи дружно с Камерън и група медийни, научни и филантропски сътрудници като BBC Studios, фондацията Bloomberg Philantropies и Националното географско сдружение в Съединени американски щати. Проектът има за цел да увеличи осведомеността за живота в океаните и за неразучените досега океански области по света.

OceanX ще построи " най-модерния теоретичен и медиен кораб " – кораба " Алусия 2 ", който ще направи първото си пътешестване идната година и ще разполага с лаборатории за морски проучвания, дълбоководни апарати, хеликоптери и дронове, както и " най-модерното медийно съоръжение ". Далио поддържа разнообразни океански проучвания от няколко години, като през 2012 година подари 5 милиарда $, персоналната си яхта и друго съоръжение на работещата в региона организация Woods Hole Oceanographic Institution, която в този момент също е част от сътрудниците на OceanX, оповестява още CNBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР