Революция във ваканциите на учениците. МОН им пусна голям бонус.

...
Революция във ваканциите на учениците. МОН им пусна голям бонус.
Коментари Харесай

Революция във ваканциите на учениците. Голям бонус

Революция във ваканциите на учениците. МОН им пусна огромен бонус. За първи път през 2023 година междусрочната почивка ще бъде не един, а пет дни – от 1-ви до 5 февруари в това число.

На 6 февруари стартира вторият образователен период, който за дванадесетокласниците приключва на 16 май, оповестиха от МОН.
-->
Всички - от I до XI клас, ще имат пролетна почивка от 8 до 17 април, а зрелостниците ще почиват по-малко - от 12-и до 17 април (сред тях са и дните, когато честваме Великден).

За най-малките (от I до III клас) образователната година завършва на 31 май.

Учениците от IV до VI клас ще учат до 15 юни, а връстниците им в спортните учебни заведения – до 30 юни.

Учениците от VII до XI клас приключват годината също на 30 юни, като в интервала от 1 юли до 30 август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат спомагателни две или четири седмици за индустриална процедура.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за приключилите XII клас ще бъде на 19 май, а на 23 май ще са вторият наложителен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална подготовка.

Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература за четвъртокласниците е на 29 май, а по математика – на 30 май.

На 13 юни е НВО по български език и литература в края на VII и X клас, а на 16 юни е оценяването по математика. На 17 юни е оценяването по непознат език, а на 19 е измерването на цифровите компетентности.

Дните за матурите - 19 и 23 май, са неучебни, както и тези, в които ще има НВО - 13 и 16 юни. 25 май също е избран за неучебен, само че е присъствен ден за учебни, просветни и културни действия.

  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР