Революционно предложение за приема в гимназия направи МОН.Резултатите от олимпиада

...
Революционно предложение за приема в гимназия направи МОН.Резултатите от олимпиада
Коментари Харесай

Революция при приема в гимназия. Нови условия

Революционно предложение за приема в гимназия направи МОН.

Резултатите от олимпиада по български език и литература и по математика да се признават вместо оценките от националното външно оценяване (НВО) след седми клас, в случай че възпитаник е пропуснал изпитите заради ексклузивен здравословен проблем, предлага екипът на акад. Николай Денков. Идеята е пуснаха за публично разискване.

Балът на детето за кандидатстване в гимназия, взело участие в олимпиади, ще се образува, като вместо резултата от изпита от НВО се употребява по-високият от резултатите от регионалния или от националния кръг на надпреварата.

В момента единствено учениците, класирани на първите три места на тези олимпиади, имат право да употребяват резултатите си от надпреварите вместо тези от изпитите.

За учениците, които не са взели участие в олимпиади, ще важи в този момент съществуващият ред - ще се взимат поради единствено оценките от свидетелството за главно обучение, без точки от НВО.

От МОН се стимулират с това, че всяка година в дните на изпитите има единични случаи на възпитаници, чието здравословно положение не разрешава да се явят, и дават образци със незабавни интервенции и карантина.

При сходни случаи, родителите ще би трябвало неотложно да уведомят началника на РУО и да показват документи от болница или от РЗИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР