Революционно предложение за доходите на младите хора у нас, направи

...
Революционно предложение за доходите на младите хора у нас, направи
Коментари Харесай

Преговори за финансите! БСП с революция за доходите на младите

Революционно предложение за приходите на младежите у нас, направи Българска социалистическа партия по време на договарянията за кабинет. В момента текат диалозите в сектор  „ Финанси ”.

За да се задържат в България младите, социалистите упорстват хората до навършване на 26 година да не заплащат налог върху приходите си. В помощ на фамилиите пък Българска социалистическа партия желае безвъзмездни детски градини и ясли.

9% Данък добавена стойност за медикаментите и стоките от първа нужда, което би коствало 300 млн. лева на бюджета, предложи още от името на Българска социалистическа партия Орлин Ваташки. Румен Гечев добави, че единствено в България и Дания има единна ставка на Данък добавена стойност в Европа.

В Българска социалистическа партия упорстват минималната работна заплата още следващата година да се усили най-малко на 700 лева, а по-късно да бъде към 50% от междинната заплата за миналата година. Предлага се още въвеждането на фамилно подоходно облагане като за всяко дете се планува помощ от 550 лева до навършването на пълноправие.

Да се усилят вноските за пенсия, с цел да се укрепи пенсионната система като още от следващата година оптималният застрахователен приход да се вдигне най-малко на 3400-3500 лева при 3 хиляди лева сега, предложи още Румен Гечев.

България да заложи сходно на други европейски страни на по-голям недостиг в бюджета като употребява парите, с цел да обезпечи повече обществени помощи и поддръжка за бизнеса в коронакризата, настоя Гечев. Според него не е проблем да има 4-5% недостиг.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР