Ревенът е месестите и ядливи стъбла на видовете и хибридите

...
Ревенът е месестите и ядливи стъбла на видовете и хибридите
Коментари Харесай

Ревенът като супер храна и лекарство

Ревенът е месестите и ядливи стъбла на типовете и хибридите на " raum " от семейство Polygonaceae, които се готвят и употребяват за храна. Цялото растение е тревисто и многогодишно растение, което пораства от къси, дебели коренища

Произход на ревена

Исторически разнообразни растения са били наричани " ревен " на британски. Големите триъгълни листа съдържат високи равнища на оксалова киселина и антронови гликозиди, което ги прави годни за консумация. Малките цветове са събрани в огромни съцветия със зеленикаво-бели до розово-червени листа.

Известен като reubarbarum, което значи корени на варварите, е ревена в Северна Азия.

Още в древността е бил известен в Китай и южната част на Русия за медицински цели. През 18 век към този момент ревенът в кулинарията е реалност.

Състав на ревена

Ревенът има доста изгоди за здравето. Известно е, че ревенът оказва помощ за вярното действие на храносмилателната система. Това се дължи на доста диетични фибри, както и огромно многообразие от витамини, минерали, органични съединения, антиоксиданти, в това число витамин А, витамин С, витамин К, калций, калий, магнезий, манган, фолиева киселина, витамин В комплекс, както и желязо, калий и фосфор.

 Ревен

Според мнозина ревенът е суперхрана, усетът на ревена е сладко-кисел. Може да се употребява в прясно, печено или варено положение.

Полезни свойства на ревена

Има доста аргументи да ядем ревен. Той би трябвало да бъде включен в менюто поради разнообразието от благоприятни условия за подготвяне.

Ревенът има доста изгоди за здравето. Той е богат на диетични фибри, които предизвикват активността на храносмилателната система, ефикасен в тази област и се счита за решение на доста чревни проблеми.

Ревенът е натурален и първокачествен източник на манган с добра бионаличност. Известно е, че манганът контролира равнищата на кръвната захар. Поради тази причина е мощно целесъобразно да се употребява ревен в ястия, изключително във висококалорични ястия.

Любопитен факт е, че с изключение на сосове с ревен, съществуват още сладкиши с ревен и даже сладолед с ревен.

Ревенът има свойства срещу стареене, който съдържа висока централизация на витамин А, обезвреждащ свободните радикали и забавящ развиването на признаци на стареене като бръчки, загуба на искра на кожата и увреждане на клетките.

Ревенът съдържа антивирусни и противогъбични съставни елементи, които оказват помощ за предотвратяване на кожата от инфекции и аргументи за кожни възпаления, първокачествен и натурален източник на витамин С, за който е известно, че има удобен резултат върху равнището на имунитета на организма против болестотворни фактори.

 Десерт с ревен

Ревенът оказва помощ за балансиране на добре познатите признаци на менопаузата, като горещи талази, прекалено нощно изпотяване и др.

Ревенът е потребен за поддържане на уравновесени равнища на холестерола. По този метод способства за общото здраве и здравето на сърцето.

Ревенът е богат на витамин К и калций. Те са известни и приети за тяхната полза за подсилване на костите и зъбите.

Растението ревен се смята за един от зеленчуците с най-ниска калорична стойност, в 100 грама ревен има единствено 16 калории и по този метод можете да се насладите на апетитен зарзават и добра храна за тялото и храносмилателната система.

Съединенията, от които е изработен, и количеството диетични фибри в него усъвършенстват процесите на храносмилане и покачват способността на тялото да изгаря мазнините и да отслабва.

Подобрява мозъчните функционалности и предотвратява дегенеративни процеси в мозъка като Алцхаймер.

На него се приписват още доста лечебни свойства от антични времена, когато стартира да се употребява като слабително в Китай.

 Пай с ревен

Използването му като съставна част в готварски предписания е по-скорошно: сладкишът от ревен или сладкото от ревен за първи път стават известни в Европа, където това растение стартира да се култивира за хранителни и медицински цели преди към половин хилядолетие.

Вкусът на ревен е кисел, тъй че се съчетава отлично с десерти и сладки сладкиши. Ревенът се употребява като основа за къс или яхния, може да се откри и в предписания за сосове, конфитюри, палачинки, мъфини, крамбъли, торти, тарти и други

Ако се изкушавате да експериментирате с това растение, наложително пробвайте:

- руло с ревен и ягоди;

- киш с ревен и аспержи;

- конфитюр от ревен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР