Ресторантьорският бизнес се обърна към Европейската комисия за продължаване на

...
Ресторантьорският бизнес се обърна към Европейската комисия за продължаване на
Коментари Харесай

Ресторантьорите на бунт, излизат на протест

Ресторантьорският бизнес се обърна към Европейската комисия за продължение на мярката 60/40 и през лятото, тъй като тази поддръжка все още е планувана до края на юни.

Тя беше въведена поради Коронавирус рестриктивните мерки. Такива към този момент няма, само че пък браншът е обезпокоен за бъдещия туристически сезон.

„ Комуникацията с държавното управление, особено с Министерството на труда и обществената политика, отсъства. Тъй като чакахме много време, взехме решение, че няма да се случи нищо, явно ръководещата коалиция няма интерес към разговор с дребния и междинен бизнес. Затова се обърнахме към Европейска комисия и към евродепутатите там, които най-вероятно ще реагират много по-бързо. Надяваме се тази мярка да бъде удължена “, съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той добави, че са поискали възобновяване на мярката в предходния ѝ вид, който беше с 20% спад на оборота.

„ Така и не получихме и отговор от държавното управление кой промени тази мярка, без да има среща с бизнеса и без да бъде разисквана. Мярката за претовареност е една от най-важните, дружно с редуцираното Данък добавена стойност, защото претърпяхме страшни загуби в последните две години и тази мярка оказва помощ доста за продължение на заетостта, дори при спад на приходите. Разходите са се покачили 3-4 пъти по отношение на 2020 година “, изясни Алибегов пред btv.

Ресторантьорският отрасъл се включва в националния митинг на 18 май поради високите цени на горивата и тока.

„ Основните ни претенции са да се контролират цените на газа и бензина, помощите за тока бяха извънредно ниски от самото начало, а от 1 май няма и такива. Сега не знаем с какви цени на тока и газа работим “, съобщи той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР