Ресторантите остават затворени, но с едно изключение – тези към

...
Ресторантите остават затворени, но с едно изключение – тези към
Коментари Харесай

Отварят ресторантите към хотелите, но с вечерен час


Ресторантите остават затворени, само че с едно изключение – тези към хотелите ще могат да отворят на 21 декември, стана ясно на днешния брифинг на НОЩ и здравното министерство. Има обаче избрани условия -организирането на закуската, обяда и вечерята би трябвало да става по график на две или три смени, като се запълва не повече от половината от потенциала на ресторанта. Въвежда се и вечерен час за тези заведения - 22 часа. Надеждата на управляващите е, че по този начин пък ще се лимитират тайните сбирки и празненства, на които се събират доста хора.

В момента се разисква разхлабване на ограниченията и за дребните спортисти от самостоятелните спортове, с цел да се върнат те още веднъж в залите, сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов.

14-дневната заболяемост слага България на 14-о място в Европейски Съюз. По отношение на смъртността - тя е 21.4 на 100 000, което ни отрежда второ място след Словения, разгласи от своя страна основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. По думите му има доста плаха удобна наклонност.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР