Ресторантът на джаз примата посрещна актьора със стари арменски рецепти

...
Ресторантът на джаз примата посрещна актьора със стари арменски рецепти
Коментари Харесай

С какво Хилда Казасян нахрани Джон Малкович

Ресторантът на джаз примата посрещна артиста със остарели арменски предписания и защити винахоливудската звезда Джон Малкович, който от понеделник е в София за трите представления в Народния спектакъл на спектакъла „ В самотата на памуковите полета “, вечеря точно на 14 февруари в ресторанта на българската джаз прима Хилда Казасян.

Заведението се намира в сърцето на столицата, в емблематична постройка с неповторима архитектура от времената на Стара София, сгушена сред Царския замък и Военния клуб.
-->
На вечерята Малкович бе съпроводен от своята театрална партньорка Ингеборга Дапкунайте, с която играят дружно от 3 десетилетия, в това число и във „ В самотата на памуковите полета “. Двамата вечеряха в компанията на българските си другари и сътрудници, измежду които и екипът на Artportal.news – медийната платформа за просвета, за която Малкович даде извънредно изявление при идването си в България.

В ресторанта те бяха посрещнати от половинката на Казасян Пламен Иванов, защото задължения попречиха самата певица да бъде там. Легендарният артист, режисьор и продуцент Джон Малкович, театралната му партньорка Ингеборга Дапкунайте и приятелите им бяха настанени на луксозна маса в една от залите на заведението, чието име в превод на български език значи " Ела, ела ". По стените на ресторанта своя отпечатък е оставила и самата Хилда, която е украсила мястото с сложени в рамки нотни листове. Те не са инцидентни, защото точно с тях, до момента в който растяла, се е учила да свири на пиано и е опознавала света на музиката, разкриха от екипа й.

Приглушената джаз музика, виното и невероятните арменски специалитети на " Egur, Egur " очароваха Малкович и Дапкунайте. Те споделиха, че преди години са вечеряли в арменски ресторант в Санкт Петербург и са безапелационни, че арменската кухня в България е на най-високо равнище и извънредно вкусна. Двамата благодариха и на началник готвачите в ресторанта на Хилда Казасян за впечатляващите ястия, които са имали удоволствието да опитат.

Всъщност огромна част от рецептите, които Малкович и Дапкунайте пробваха са плод на бабата на Казасян. Самата Хилда постоянно е казвала, че концепцията да направи арменски ресторант се заражда заради това, че в дома й постоянно било цялостно с другари и всички те си умирали за ястията на нейната арменска баба. Рецептите са доста характерни, защото другите арменски семейства имат свои, персонални тънкости на готвене.

Сред неповторимите остарели гозби, които се оферират от Хилда и екипа й е и Ишхан по Севански – риба, приготвена по остаряла арменска рецепта. А също скара, маринована с нар и лук. Мястото е известно и с неповторимите си десерти, както и арменски коняци и виновност, влизащи в международния топ 5.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР