Ресторант в Амстердам намери интересен начин за осигуряване на социална

...
Ресторант в Амстердам намери интересен начин за осигуряване на социална
Коментари Харесай

Ресторант въведе стъклени къщички

Ресторант в Амстердам откри забавен метод за обезпечаване на обществена отдалеченост сред клиентите си. Осигури кокетни стъклени къщички на гостите си, заяви " Дойче Веле ".

Основателят на Mediamatic Вилем Велтховен споделя, че е бил заставен да затвори ресторанта поради пандемията. В продължение на седмици мислил какво може да промени. Сред концепциите, които му хрумват, е да направи беседки за всяка една от масите в ресторанта, с цел да избегне всевъзможен контакт сред клиентите.

Беседките са с повърхност от 3 квадратни метра. Всъщност става дума за дребни оранжерии. Те са основани от креативен колектив от младежи за развъждане на цветя при разноцветно осветяване.

Персоналът носи ръкавици и пластмасови шлемове. Поръчките идват и се сервират на дървени подноси, които обаче не трябва нито да падат, нито да събарят свещите от масата. През цялата вечер един и същи келнер обслужва дадена маса, само че по никакъв метод не трябва да пристъпва в беседката. Отсега е ясно, че всичко това ще изисква повече личен състав за по-малко посетители на заведението.

Инициаторите се надяват, че тази идея бързо ще бъде утвърдена от градските управляващи и приложена от повече заведения за хранене. Така гостите ще могат още веднъж да се любуват на романтиката на фамозните амстердамски канали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР