Решилите да станат вегани само защото е модерно, сериозно застрашават

...
Решилите да станат вегани само защото е модерно, сериозно застрашават
Коментари Харесай

Не ставай веган, защото е модерно. Опасно е!

Решилите да станат вегани единствено тъй като е съвременно, съществено заплашват здравето си, предизвестява водещ диетолог.

Катрин Колинс от Британската асоциация на диетолозите твърди, че в наши дни от ден на ден хора стават вегани. Те подхващат тази крачка не заради здравословни потребности или етични съображения, а само поради въздействието на поп културата, въодушевени от известни персони, на които се възхищават.

Това крие съществени опасности, счита още специалистът, тъй като решилите да се подложат на този по съществото си рисков хранителен режим, не се замислят за последствията от него и най-малкото не го вършат, както би трябвало.

Това, на което ставаме очевидци през днешния ден, е самобитно хранително високонравствo. Налице е концепцията за величествен хранителен режим, за придържането към неподправена и идеална диета. Хората виждат в Интернет Гуинет Полтроу с безупречния си външен тип да държи купа с нарове и те желаят същото. Това е най-новата мода, само че на процедура решилите да подражават на актрисата съществено вредят на здравето си, споделя Колинс.

Хората, които стават вегани, тъй като в действителност имат вяра в тази идея на храненето, знаят какво и по какъв начин да създадат. Те са наясно по какъв начин да спрат месото и млечните артикули по метод, който да не им навреди. Не по този начин стои въпросът с тези, които стават вегани единствено тъй като е съвременно. Не бива да ставате такива единствено тъй като сте се въодушевили от фотография в Интернет, сигнализира още Колинс.

Нови проучвания разкриват, че броят на британците, които са станали вегани, се е нараснал с 350 на 100 през последното десетилетие. Обществото на веганите, организацията на хората, отказали животинските артикули, се пресмята на най-малко 542 000 души в Обединеното кралство, като броят им непрестанно пораства.

 Веганство

Веганският хранителен режим е този, който изключва всевъзможни скотски артикули, в това число месо, риба, мляко, сирене, яйца и мед.

Много последователи на това хранене настояват, че диетата има редица изгоди за здравето. Въпреки това някои диетолози настояват, че веганите са съществено застрашени да не си набират задоволително протеини и значими витамини и хранителни субстанции като B12 и калций.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР