Решили сте, че е време да прочистите дебелото си черво

...
Решили сте, че е време да прочистите дебелото си черво
Коментари Харесай

Диета за прочистване на дебелото черво

Решили сте, че е време да прочистите дебелото си черво и да подобрите цялостното си здраве и добър тонус, което адмирираме. Лошата вест е, че има стотици благоприятни условия за избор, когато става дума за диети, тъй че може да се наложи да извършите вашата домашна работа, с цел да си избере една, която ще бъде тъкмо за вас. Не е неправилно убеждението, че нито една стратегия не работи еднообразно за всички.

Прочистването на дебелото черво е станало доста известен способ за детоксикацията на организма и възобновяване на редовността на дефекацията. Хроничния запек се е трансформирал в главен проблем при доста от нас. Нашите диети постоянно се състоят от високо модифицирани хранителни субстанции и храни небогати на фибри. Много от тези храни не са удобни за хубавичко храносмилателна система. Най-добрият метод да поддържате чисто дебелото си черво е да включите в диетата си храни за пречистване и детоксикация.

Една такава храна са потребните плодове и по-специално мангото. Мангото е апетитен другоземен плод, който е с извънредно сладостен усет и наситено оранжев цвят със зеленикави примеси. Той има мека консистенция и е отличен източник на цинк. Мангото от дълго време е било употребявано като национален лек за облекчение на запек, защото той има слабителни свойства. Плодовете може да се употребяват пресни или сушени, само че е за предпочитане пресните плодове тъй като те са с по-високо наличие на минерали и витамини.

Друга отлична храна, която спомага за възобновяване на редовността на стомаха и пречистване на дебелото черво е естественият пробиотик кисело мляко. Важно е да изберете кисело мляко, което е минимално модифицирано, защото модифицираните млека нормално не дават същия резултат.

 Ленено семе за филтриране

Ленено семе също е елементарен метод да получите в допълнение количество фибри и да прочистите дебелото си черво. Лененото семе може да се прибавя към шейкове, зърнени храни или да се поръсва върху множеството храни без да се нарушава усета им.

Ленено семе е прелестен коктейл от здравословни протеини, незаменими мастни киселини и фибри. То се усвоява елементарно и е една от най-хубавите храни, които могат да се употребяват за здраве на дебелото черво и червата, защото лененото семе работи като естествено слабително, което не нервира червата.

Примерно меню за филтриране на дебелото черво

Закуска: Яжте единствено плодове до обяд. Плодовете са най-лесната и практична закуска, тъй като не би трябвало да се готвят и оферират по-малко мазнини и повече фибри, в сравнение с другите храни. Можете да ядете колкото желаете, просто се уверете, че ядете единствено плодове.

Фибрите, получени от плодове дружно с високото наличие на вода ще имат позитивен резултат за пречистване на дебелото черво. Може да се страхувате, че ще огладнеете, до момента в който ядете единствено плодове. Липсата на модифицирани въглехидрати в плодовете понижава стремежът на организма за повече храна, както и понижаването и повишението на кръвната захар.

Обяд, вечеря и закуска: Не смесвайте въглехидрати (нишесте) с протеини (месо) по време на всяко хранене. Когато се комбинират, храносмилателните течности отчасти обезвреждат едновременното храносмилане, което води до отичане на корема, газове, запек и по-ниско асимилиране на питателните субстанции.

 Здравословно хранене за филтриране на дебелото черво

Преди лягане: Да не се яде нищо 3 часа преди лягане. Когато спите, тялото ви минава в различен режим, което забавя храносмилането и усвояването на храните. Това е идеалното време да дадете на цялото си тяло по този начин нужната му отмора.

Течности: Пийте половината си телесно тегло в унции. Пречистената вода е най-хубавото, само че зеления чай, соковете и топла вода не са за занемаряване също. Течностите ще оказват помощ на тялото ви да се пречисти и хидратира.

Билки за филтриране на дебелото черво

Мащерка - отварата от тази потребна билка има отличен резултат върху цялото тяло, само че най-много върху дебелото черво. Има способността да пречиства организма и да отстранява нездравословните отрови, понижава възпалението и се грижи за здравето на червата.

Джинджифил - отличен асистент за филтриране на дебелото черво и поддържането му в чудесно положение. Добавя се към ястия, питиета, приема се под формата на чай или отвари.

Мента - извлекът от ароматната билка е отличен помощ за здрава храносмилателна система и чудесно функциониращо дебело черво. Пречиства организма и го тонизира.

Градински чай - приемът му оказва помощ за унищожаване на мазнините и токсините от тялото, форсира отслабването и детоксикацията на дебелото черво. Освен това оказва помощ за възстановяване на съня, контролиране на хормоналния баланс и подмладяване на кожата.

Семена от копър - доста постоянно се предлагат за интензивно лекуване и детоксикиране на дебелото черво. Богати са на антиоксиданти, които понижават всевъзможни възпаления в организма. Подобряват храносмилането и оказват помощ за лекуване на запек и диария, подпомагайки чревното здраве и осигурявайки отличен баланс.

Живовляк - потребен е освен за дебелото черво, само че и за цялата храносмилатена система. Подобрява храносмилането и има чудесно деяние за филтриране на дебелото черво.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР