Решението за задържане на бившия президент на Интерпол Мън Хунвей

...
Решението за задържане на бившия президент на Интерпол Мън Хунвей
Коментари Харесай

Подозират бившия шеф на Интерпол „в далеч по-сериозно престъпление от обикновена корупция“

Решението за задържане на някогашния президент на Интерпол Мън Хунвей в Китай е взето на най-високо ниво, написа вестник "Саут Чайна морнинг поуст ". Според изданието Мън евентуално е забъркан в надалеч по-сериозно закононарушение от елементарна корупция.
"Смятам, че е имало нещо незабавно. Затова и управляващите са постъпили по този метод, рискувайки да се изложат на интернационалната сцена. Ако Мън не е забъркан в нещо по-голямо от корупционно следствие, то нямаше да се прибегне до сходни ограничения ", твърди, основаният в Пекин, политически наблюдаващ Чан Лифан.
Проф. Стив Чанг, шеф на Китайския институт към Лондонското учебно заведение за източни и африкански проучвания (SOAS), счита, че решението за задържане на интернационален служител от сходен сан би могло да бъде взето само на най-високо ниво в китайското управление.
Късно в неделя управляващите в Китай публично потвърдиха задържането на 64-годишния Мън Хунвей, който заема също поста зам.-министър на публичната сигурност на КНР. Мън беше в неопределеност повече от седмица след идването си в Китай.
От Централен комитет на Комунистическата партия на Китай по инспекция на дисциплината оповестиха на своя уебсайт, че Мън е обвинен в нарушавания на китайските закони. Допълнителни елементи не се оповестяват, а местонахождението на арестувания остава незнайно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР