Решението за прекратяването на сделката за съкращаване на добива на

...
Решението за прекратяването на сделката за съкращаване на добива на
Коментари Харесай

Русия губи по над 100 млн. долара на ден след разрива с ОПЕК, изчисли "Лукойл"

Решението за прекратяването на договорката за редуциране на добива на нефт ОПЕК+ от през вчерашния ден значи, че Русия ще губи сред 100 и 150 млн. $ на ден. Това пресметна съсобственикът на " Лукойл " Леонид Федун, представен от финансовия ежедневник " Ведомости ".

" Решението е ненадейно и нерационално. Засега съм в лек потрес ", е представен да споделя Федун. Той пресмята сумата въз основата на поевтиняването на петрола от 60 на 40 $ на барел при експорт от Русия на 5 млн. барела на ден.

Представителят на петролната компания, която е притежател на единствената в България нефтена рафинерия,се е въздържал да разяснява аргументите за неуспеха и вероятностите за обновяване на съдействието с петролното обединяване, само че добави, че плануваният от съветските компании растеж на добива с 2-3% няма да компенсира срутва на цените.

Продължилият три години " меден месец " на взаимни ограничавания в добива сред страните от ОПЕК и Русия завърши през вчерашния ден с неуспех. " От 1 април нито ОПЕК, нито (страните извън) ОПЕК ще имат ограничавания, " съобщи пред кореспонденти министърът на енергетиката на Русия Александър Новак.
Русия, която е неофициалният водач на група производителки на нефт отвън ОПЕК (заедно картелът и останалите са известни като ОПЕК+), отхвърли концепция за ново стесняване на дневния рандеман, подкрепена през вчерашния ден от картела, в действителност водач на който е Саудитска Арабия.

Мярката бе желана от ОПЕК поради ковид Covid-19, засегнал световното търсене. Русия обаче не бе уверена за двата дни договаряния и позволи, че може да се оправи даже при срив на цените до 40 $ за барел и единственото, което би могла да одобри като изискване, е да се удължат към този момент признатите от ОПЕК+ ограничавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР