Решението за отмяната на машинния вот е законосъобразно. Това заяви

...
Решението за отмяната на машинния вот е законосъобразно. Това заяви
Коментари Харесай

ЦИК: Решението за отмяната на машинния вот е законосъобразно

Решението за анулацията на машинния избор е законосъобразно. Това съобщи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова на брифинг, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Върховният административен съд приема, че Централната изборна комисия има подготвеност за постановяване на обжалваното решение. Към момента на вземането на обжалваното решение и все още на постановяване на решенията на Върховен административен съд липсва съответно издадено решение от способените органи по смисъла на член 213а, алинея 2 ИК. Затова решението на ЦИК в частта за осъществяване на изборите за общински съветници и за кметове на 29.10.2023 година е законосъобразно ", сподели тя.

" Оценка на отчета на ДАНС няма да си разреша да направя, само че той съдържа задоволително информация да буди съмнение в изборния развой. Ако ЦИК беше разрешила машинния избор, каква щеше да бъде публичната реакция ", сподели Нейкова.

Камелия Нейкова разясни, че с цел да има машинен избор в неделя, би трябвало да се извърши цялата процедура по засвидетелствуване от способените органи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР