Решението на Съединените щати да не информират Русия за прекратяване

...
Решението на Съединените щати да не информират Русия за прекратяване
Коментари Харесай

Руска наглост - Кремъл обвини САЩ в злонамерено неспазване на договора за ядрените оръжия

Решението на Съединените щати да не осведомят Русия за преустановяване на шерването на данни за своите нуклеарни сили е злонамерено неспазване на Договора Нов СТАРТ, защото те не са прекратили публично присъединяване си в него.

Това скандално изказване направи съветският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков пред РИА Новости. Коментарът му е мръсна агитация, откакто Русия неотдавна първа обществено разгласи, че няма да взе участие в Договора Нов СТАРТ, с което ясно показва своето неглижира подписания сред двете страни контракт.

Рубковпредупреди Вашингтон, че Съединени американски щати няма да съумеят да трансферират отговорността върху Руската федерация за обстановката към Договора за понижаване на стратегическите оръжия и добави, че позицията на Москва остава непроменена.

Заместник-министърът на външните работи прикани Вашингтон да " поправи тъжния си опит в продължаващите нарушавания на СТАРТ ".

По-рано Рябков съобщи, че договарянията по контракта ще продължат, откакто Съединени американски щати се откажат от " напразните си мечти " за нанасяне на " стратегическо проваляне " на Русия.

Припомняме, че още през февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия приключва присъединяване си в Нов СТАРТ - последния огромен контракт за надзор на оръжията сред Москва и Вашингтон. Той лимитира броя на нуклеарните бойни глави, с които двете най-големи нуклеарни сили в света могат да разполагат, и трябваше да изтече през 2026 година

Заедно, Русия и Съединени американски щати имат към 90% от всички нуклеарни бойни глави в света. Бъдещето на Нов СТАРТ закупи в допълнение значение в миг, когато съветската инвазия в Украйна тласна двете страни по-близо до директна борба, в сравнение с когато и да било през последните 60 години.

През август Москва приключи инспекциите по контракта, като стимулира решението си с рестриктивните мерки за пътешестване, наложени от Вашингтон и неговите съдружници след нашествието. Тя обаче тогава увери, че остава ангажирана със спазването на наредбите на контракта.

В края на януари Русия предизвести Съединени американски щати, че след приключването на контракта през 2026 година той може и да не бъде възобновен, тъй като съгласно Москва Вашингтон се пробва да ѝ нанесе " стратегическо проваляне " в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР