Решението на руския президент Владимир Путин да въведе частична мобилизация

...
Решението на руския президент Владимир Путин да въведе частична мобилизация
Коментари Харесай

Лондон определя като ескалация на конфликта решението на Путин за частична мобилизация

Решението на съветския президент Владимир Путин да вкара частична готовност в Русия е нова ескалация на спора в Украйна. Такава оценка даде  заместник-министърът на външните работи на Англия Джилиан Кийгън в първи коментар след днешното изказване на съветския държавен глава, съобщаватт интернационалните организации.

„ Очевидно това е ескалация, която буди безпокойствие “, сподели зам.-външният министър. Тя предизвести, че английската страна би трябвало да одобри доста на съществено опцията Москва да употребява нуклеарно оръжие.

Русия би трябвало да приключи войната и да заплати репарации на Украйна, с цел да се върне на интернационалната сцена като пълновръстен сътрудник, разяснява междувременно  английският министър председател Лиз Тръс в изявление за, оповестено няколко часа по-рано.

„ Първо, Русия би трябвало да напусне Украйна. И би трябвало да се уверим, че ще бъде направена подобаваща отплата за това, което се случи в Украйна, и би трябвало да сме сигурни, че Русия в никакъв случай повече няма да може да заплашва страните, които граничат с нея “, акцентира тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР