Решението на проблема, произхождащ от прекалено голямото количество на хранителни

...
Решението на проблема, произхождащ от прекалено голямото количество на хранителни
Коментари Харесай

Как да намалим хранителните отпадъци

Решението на казуса, произхождащ от прекомерно огромното количество на хранителни боклуци, които изхвърляме, е от извънредно значимо значение освен за нас самите, тъй като няма да пилеем пари (най-общо казано), само че ще повлияе значително и за опазването на нашата планета.

Ето какви препоръки и рекомендации ни дава не някой различен, а самата Европейската комисия, откакто в детайли се е занимавала и разискала казуса с остатъка от хранителни боклуци.

1. Пазарувайте единствено с авансово направен лист

Да, постоянно се случва да сме привлечени от разнообразните промоции, които ни оферират магазините за хранителни артикули и безусловно претъпкваме хладилника си с артикули, които въпреки и да ни излизат " на ниска цена " след това отиват на боклука, тъй като не сме имали време да ги употребим.

2. Проверявайте периода на валидност на продукта при закупуване

Ще е извънредно неуместно, че даже и разточително от ваша страна, в случай че сте решили да каните посетители през идния уикенд, да си закупите нужните артикули, свързани със " спретването " на тържествената софра още при започване на седмицата. Докато пристигна време за посрещане на гостите, те най-вероятно ще са негодни за приложимост и просто ще би трябвало да ги изхвърлите.

 Как да понижим питателните боклуци

3. Следете упътванията за предпазване на храните

Винаги следете какви упътвания за предпазване на храни дава производителя на закупените от вас артикули. Някои храни изискват да се съхраняват във фризер, други в ледник, а трети на стайна температура. Прочетете деликатно инструкциите, дадени ви от производителя им, с цел да можете в действителност да ги употребявате.

4. Въведете ред в хладилника си

Слагайте стоките с по-дълъг период на валидност в дъното му. Когато поставяте стоките, които имат по-кратък период на валидност, в предния ред на хладилника или кухненските ви шкафове, те ще ви припомнят, че би трябвало да ги употребявате, даже и да сте не запомнили за съществуването им.

5. Употребявайте това, което ви е " хартисало " от предходното ястие

 Хранителни боклуци

Ако свекърва ви ви е дала пределно ясно да разберете, че нейното " момченце " не може 2 пъти да яде една и съща храна или превъзпитайте " вашето към този момент пораснало момче ", или ѝ се доверете и гответе такова количество храна, което би било задоволително единствено за 1 хранене. Има и различен вид - бъдете изобретателни и даже и да ви е останала храна от едно ястие, я трансформирайте в друга. Така да вземем за пример можете да превърнете сварения миналата вечер за фасул супа в чудесна бобена салата за утрешния ден.

6. Замразявайте непотребните артикули

Да, не всичко може да бъде замразявано, само че множеството зеленчуци и меса, за които установявате, че се оказват непотребни към този момент, умерено можете да оставите да " чакат реда си " във фризера.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР