Решението на парламента да номинира лидера на движението Демос Миодраг

...
Решението на парламента да номинира лидера на движението Демос Миодраг
Коментари Харесай

Съединените щати подкрепят предсрочни избори в Черна гора

Решението на Народното събрание да номинира водача на придвижването " Демос " Миодраг Лекич да сформира държавно управление е стъпка в неверна посока, обявиха от посолството на Съединени американски щати в Черна гора и прибавиха, че поддържат връщането на мандата на черногорските жители посредством предварителни парламентарни избори, съобщи организация МИНА, представена от Българска телеграфна агенция.

От посолството на Съединени американски щати обявиха пред " Гласът на Америка ", че Съединените щати неведнъж са казвали, че ще си сътрудничат с всяко демократично образувано държавно управление, което е отдадено на евроатлантическото бъдеще на Черна гора.

Както показва посолството, Венецианската комисия ясно е декларирала, че противоречивите промени на Закона за президента не са в сходство с Конституцията на Черна гора, заради което всяко държавно управление, образувано въз основа на тези разпореждания, би било под въпрос от конституционна позиция.

От посолството показаха подозрение, че такова държавно управление би било в действителност демократично образувано, като прибавиха, че не виждат по какъв начин Съединените щати биха могли да си сътрудничат с държавно управление, образувано при такива условия.

Според посолството на Съединени американски щати възобновяване на функционалността на Конституционния съд е първата стъпка за разрешаване на актуалната рецесия, последвано от предварителни парламентарни избори.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР