Решението на казуси като този за Калиакра минават в плащането

...
Решението на казуси като този за Калиакра минават в плащането
Коментари Харесай

Решението за защитените зони е в плащането на чужди грехове, обяви Валери Симеонов

Решението на проблеми като този за " Калиакра " минават в заплащането на непознати грехове. В това е уверен вицепремиерът Валери Симеонов.

В утринния блок на държавната телевизия той стимулира изказванието си с това, че след проблема " Калиакра " следват тези със предпазените зони в Балчик, Шабла, Рила, Банско и Странджа. Една от аргументите за това е, че предпазените зони били очертавани с флумастер под натиска на екологични организации, а другата е, че откакто са взети решения от съответните държавни управления за границите на " Натура 2000 " след това са разрешавани действия, които са били в нарушаване. И в този момент се постанова засегнатите хора по места да бъдат обезщетени.

Вицепремиерът изясни, че подобен е казусът с кабинета " Станишев ", който в нарушаване на личното си решение и издадена заповед на отрасловия министър е позволило построяването на разнообразни планове в зона " Калиакра ".

" И в този момент ние би трябвало да плащаме непознати грехове ", обобщава Симеонов.

Той повтори тезата си от през вчерашния ден, че обстановката, в която се намира държавното управление по проблема, наподобява на сюжета на кино лентата " Птиците " на Хичкок, тъй като е непрестанен смут, който не свършва. Симеонов чака още по-големи проблеми при въвеждането на заповедите за възбрана на действия за другите територии и най-много в Странджа.

По проблема с " Калиакра " той дефинира предпазените степи като хендеци (според Тълковния речник на българския език това значи крайпътен ров, трап и е разговорна дума - бел. ред.), които не са това, което е в юношеските сантиментални показа - безкрайни степи, по които препускат стада коне.

И в този момент, съгласно него, не може да се дефинира като степ нещо, което е усвоено и пресичано от пътища и върху което има построени обекти. Той акцентира, че тези степи би трябвало да не престават и на румънска територия, само че северната съседка на България не е идентифицирала такива зони.Той иронизира названието и предложи да се кръстят понтобалчишки или понтобългарски степи, с цел да се знае, че става дума за нещо неповторимо.

И не знам какво ще донесе това на България в туризма или в различен бранш. Това са едни пустеещи хендеци, които в никакъв случай не са употребявани, уточни той.

Според него екоорганизациите, които са поделения на огромни интернационалните формирования, са доста чувствителни на тематика запазване на птици и растителност, тъй като в личните им страни - Западна Европа, природа не е останала. Вицепремиерът не счита, че под отбрана би трябвало да бъдат поставяни типове птици, които тук са в обилие, единствено тъй като са изчезнали от други региони на Европа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7346)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР