Решението на Германия да започне да снабдява Украйна със смъртоносни

...
Решението на Германия да започне да снабдява Украйна със смъртоносни
Коментари Харесай

Захарова попари Германия: По кого ще стрелят вашите оръжия

" Решението на Германия да стартира да доставя Украйна със смъртоносни оръжия извиква призраците не на студена, а на доста гореща война ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар, заяви БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

" Твърде доста печални асоциации извиква вероятността за по-нататъшно " военно " доставяне на Киев от страна на Берлин, който, наподобява, не си дава сметка, че в актуалната обстановка доставените оръжия елементарно могат да станат плячка на неонацисти, терористи и мародери на украинска територия ", акцентира дипломатът.

Захарова обърна внимание на многократните изказвания на немската страна, че е почнала да доставя бойни оръжия на Украйна (по-специално 1000 портативни противотанкови ракети, 500 портативни зенитни ракетни системи Stinger и позволение на редица трети страни да трансферират създадени в Германия оръжия на Киев), " което опонира на по-ранната уравновесена линия на Берлин по този въпрос ".

" Това решение на немското държавно управление беше публично доказано от федералния канцлер Олаф Шолц в речта му пред Бундестага на 27 февруари 2022 година ", добави тя. " Подобен абсурден жест се оправдава с " битката на Украйна за независимост и самостоятелност ", както и със " опасността ", която страната ни сякаш съставлява за европейската сигурност. "

" Нищо ново под Слънцето. За следващ път, както доста пъти в историята, оръжия, идващи от немска земя, ще бъдат ориентирани против съветски бойци ", добави дипломатът.

Според нея на този декор уверенията на Олаф Шолц за значимостта на процеса на историческо помиряване сред народите на Германия и Русия звучат изключително цинично.

Освен това Захарова уточни, че " доставката на оръжие на идеологическите наследници на нацисткия съизвършител Степан Бандера ни кара щеш не щеш да си зададем риторичния въпрос - до каква степен изчерпателен и приключен е бил процесът на денацификация в самата Германия след провалянето във Втората международна война? "

" В този подтекст, уви, стават разбираеми обезценяващите изявления на Шолц, който по време на Мюнхенската конференция по политиката на сигурност на 18 февруари 2022 година разгласи за " смешни " разкритите обстоятелства за геноцида над мирното население в Донбас от страна на украинските военни ", акцентира формалният представител на съветското външно министерство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР