Решението на Европейския парламент (ЕП) да удостои с наградата Сахаров

...
Решението на Европейския парламент (ЕП) да удостои с наградата Сахаров
Коментари Харесай

Москва: ЕП обезцени наградата Сахаров, като я даде на Навални

Решението на Европейския парламент (ЕП) да удостои с премията " Сахаров " за независимост на мисълта намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални обезценява самото наименование на тази премия. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, заяви ТАСС.

" Подобно решение на Европарламента вероятно девалвира значително смисъла на тези думи ( " независимост на мисълта ", бел. ТАСС) ", сподели представителят. Песков акцентира, че Русия почита Европейския парламент.

" Но никой не може да ни накара да демонстрираме почитание към сходни решения ", добави той. " Подобни решения вземат хора, които съответно в този епизод и съответно в историята с този наказан, просто не разполагат с достоверна информация ", сподели прессекретарят на президента Владимир Путин.

Във вторник Навални бе почетен с присъжданата от Европейския парламент премия " Сахаров " за независимост на мисълта. Той завоюва оценката поради напъните си за оборване на контрола на Владимир Путин върху властта в Русия.

Навални излежава наказване от две години и половина затвор за нарушение на наредбите на съда по предходна условна присъда - мярка, която той дефинира като политически стимулирана.

Наградата носи името на руския физик Андрей Сахаров (1921-1989 г.), нобелов лауреат за мир за 1975 година, един от водачите на правозащитното придвижване в Съветския съюз. Лауреатите получават тапия и чек за 50 000 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР