Решението на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от международното ядрено

...
Решението на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от международното ядрено
Коментари Харесай

Евродепутатът Искра Михайлова: Решението на Тръмп е изпитание за Европа

Решението на Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от интернационалното нуклеарно съглашение с Иран е тестване за Европа. Това сподели пред БНР евродепутатът Искра Михайлова. Според нея има поредност от тествания, които ще зародят вследствие на новата позиция на американския президент.

За новата бюджетна рамка евродепутатът разяснява: „ Европейската комисия преодоля съмненията дали да има Европа на 2 или 3 скорости, дали да има настрана финансиране за еврозоната, дали да има разделения в самото предложение за бюджетната рамка. Днес такива разделения няма. Всички членки и райони са планувани в тази рамка на безусловно равни начала “.

Искра Михайлова обаче добави, че от всяка страна зависи по какъв начин ще избере да работи – дали ще одобри всички благоприятни условия, които дава тази финансова рамка, или ще се ограничи върху това, което е познато, задоволително и елементарно осъществимо и по този метод ще си остане на втората или третата скорост.

„ Ще се води спор всъщност по новата бюджетна рамка в Европейския парламент. Екологичен потенциал е безусловно мобилизиран в границите на идната една година, до новите европейски избори, да се работи оптимално интензивно по приемането както на многогодишната финансова рамка, по този начин и на законодателните регламенти по обособените стратегии, които допълват тази рамка, с цел да доведем тяхното приемане до стадий първо четене в Екологичен потенциал. Дали ще има спор в страните членки, това е решение на самите членки “, означи още Искра Михайлова.

Михайлова акцентира като извънредно значимо това, че в новото предложение за финансова рамка на Европейска комисия има ясно обрисувана връзка сред дигитализацията, нововъведенията и вложенията в проучвания и районната политика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР