Решението да се дават заплати накуп като обезщетение в края

...
Решението да се дават заплати накуп като обезщетение в края
Коментари Харесай

Соня Найденова: Да се дават заплати накуп в края на мандата е незаконосъобразно

Решението да се дават заплати вкупом като обезщетение в края на мандата на магистратите от Висш съдебен съвет е незаконосъобразно, взето е в нарушаване на закона и Висш съдебен съвет се направи на Народно заседание, дописвайки закона. Такава съобщи някогашният член на Висш съдебен съвет Соня Найденова в ефира на БТВ.

Тя сама се отхвърли от правото на обезщетение.

Найденова уточни, че влизайки във Висш съдебен съвет през 2012 година е получила 18 заплати вкупом и в този момент има право на две. През март се одобри решение, с което законът се изтълкува, че имат право напусналите Висш съдебен съвет да поучат толкоз заплати колкото са работили. "Но законът за правосъдната власт е явен – право на това обезщетение имат единствено съдии, прокурори и следователи ", изясни тя.

"Миналата година Народното събрание, след чудноват за мен спор, усили заплатите на Висш съдебен съвет на всички 22 души и ги изравни с тези на основния прокурор и ръководителите на основните съдилища. Заплатата варира, само че брутната е малко под 5000 лева и се начислява % за трудов стаж ", добави Найденова. Тя съобщи, че се учудва от думите на Ясен Тодоров, който я упрекна в популизъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР