Решение все още няма и всичко е въпрос на договорености,

...
Решение все още няма и всичко е въпрос на договорености,
Коментари Харесай

Хубавото Наде с бомба за Шенген: Българските власти да внимават! Дяволът е в детайлите

Решение към момента няма и всичко е въпрос на договорености, само че във всеки случай това не е приемане на България и Румъния в Шенген.
В студиото на Нова телевизия някогашният външен министър Надежда Нейнски разяснява информациите от Австрия, че страната обмисля повдигане на ветото си против условия. Нейнски прикани българските управляващи да бъдат деликатни в детайлите – „ Нашата реакция би трябвало да е с внимание в детайла, дяволът е постоянно в детайлите. “
Защо съгласно Нейнски ясното дотук не е приемане в Шенген, макар че регламентите плануват поетапно влизане – тъй като не се показват другите стъпки, надлежно не се формулира последваща дата за дефинитивно приемане на двете страни, България и Румъния.
А и тъй като, най-малко с до този миг ясната информация, Австрия слага изискване, което не е в обсега на регулациите на Шенгенското пространство.
Прием и задържане на мигранти на територията на страни-кандидати за Шенген не може да бъде изискване за приемане, отсече Надежда Нейнски. В рамките на общата промяна в Шенген, за която по този начин или другояче се говири, България, а и други страни ще упорстват за взаимност, а не тези, които към момента не са членки на Шенген, да платят цената с приемането на повече бежанци.
Също по този начин на този стадий не е ясно по какъв начин тъкмо би се трансформирало в механически проект прекосяването на границите – предлаганото от Австрия ще улесни на процедура единствено туризма, бизнесът няма да бъде улеснен.
Като цяло Нейнски разяснява изискванията на Австрия като част от вътрешната логичност политическия спор в страната, на която идната година предстоят избори. В акцията тематиката за мигрантите се обрисува като тематика №1.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР