Представителят Джордж Сантос казва, че не преговаря с Министерството на правосъдието относно потенциална сделка по наказателно дело

...
Републиканският представител от Ню Йорк Джордж Сантос заяви във вторник,
Коментари Харесай

Републиканският представител от Ню Йорк Джордж Сантос заяви във вторник, че не преговаря с Министерството на правосъдието за сключване на споразумение за признаване на вината, след като беше обвинен в 13 федерални обвинения в измами и пране на пари през май.

Новият конгресмен, чийто удивителен модел от лъжи и измислици доведе до разследвания и призиви за оставката му, каза на Ерин Бърнет от CNN в ексклузивно, ожесточено интервю, че няма „преговори за преговори“ с Министерството на правосъдието.

Сантос се пледира за невинен по 13-те обвинения, които включват: седем обвинения за телена измама, три обвинения за пране на пари, едно обвинение за кражба на публични средства и две обвинения за даване на съществени неверни изявления пред Камарата на представителите.

Прокурорите пишат в скорошно досие, че Сантос е ангажиран с дискусии относно възможните пътища напред по въпроса. Той каза на Бърнет, че не може да навлиза в подробности по въпроса, защото това ще „поевтини (неговата) способност да се защитава“.

„Защо не попитате DOJ какво са имали предвид с писмото, писмото е изпратено от тях, а не от моя адвокат“, добави той в „OutFront“.

Самуел Миеле, който е обвинен във връзка с предполагаемо представяне на главен помощник на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, за да поиска дарения за кампанията на Сантос през 2021 г., от друга страна, обмисля евентуално споразумение с Министерството на правосъдието, съобщи CNN по-рано този месец .

Що се отнася до текущото разследване на House Ethics за потенциалните му нарушения, Сантос каза на Бърнет, че не знае къде стои това разследване. Когато го запитаха дали ще подаде оставка, ако комисията установи, че е извършил нарушение, той каза „не“ и че комисията трябва „да бъде много предпазлива при вземането на прибързано решение“.

Сантос, отговаряйки на Маккарти, който каза преди това, че няма да подкрепи потенциалното му усилие за преизбиране, каза: „Честно казано, това зависи от мен, а не от него или от някой друг в това тяло.“

Марк Моралес, Кристина Сгуелия, Пайпър Хъдспет Блекбърн от CNN, Евън Перес, Фредрека Шоутен, Грегъри Криг, Тиърни Снийд, Хана Рабиновиц и Деван Коул допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР