Република Северна Македония (РСМ) не спазва договорите и обещанията си

...
Република Северна Македония (РСМ) не спазва договорите и обещанията си
Коментари Харесай

Български професор каза кой стои зад провокациите в Македония

Република Северна Македония (РСМ) не съблюдава договорите и обещанията си във връзка с България, за разлика от връзките си с Гърция, съобщи пред телевизия НоваНюз проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по историческите въпроси сред двете страни. 

Според Топалов Белград предизвика напрежението в Скопие, а Белград приказва с Москва.

" Трябва да се види по какъв начин ще се управлява осъществяването на Договора за добросъседство, каква е гаранцията, че РСМ ще съблюдава и нови съглашения? Не намирам подготвеност и единодушие, че РСМ ще одобри българите да са държавотворен народ в Конституция преди започване на договарянията, а това би трябвало да се случи. Европейски Съюз няма по какъв начин да подсигурява осъществяване на договорите от страна на Македония ", счита той.

По думите му не се знае дали има два разнообразни текста на Макрон или РСМ употребява тезата, че той се е съобразил с техните възражения. " Нашият парламент с кой текст се е съгласил? Не знаем каква е разликата сред двете оферти. Не е извънредно македонското държавно управление да падне ", уточни историкът. И добави, че Френското предложение е пренесло напрежението сред България и РСМ към Европейски Съюз и РСМ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР