Република Китай ще отвори представителен офис в Южна Франция като

...
Република Китай ще отвори представителен офис в Южна Франция като
Коментари Харесай

Тайван отваря нов представителен офис във Франция

Република Китай ще отвори внушителен офис в Южна Франция като част от напъните на държавното управление да укрепи съдействието и обмена сред двете страни.

Според Министерството на външните работи на Тайван, Франция е съществена държава-членка на Европейски Съюз и основен търговски сътрудник на Тайван. Очаква се този ход да ускори съдействието сред двете страни в области като биомедицина, бизнес, просвета, обучение и технологии.

От министерството също подчертаха географските преимущества на Екс ан Прованс, където ще отвори порти представителството: близостта му с Лион - третият по величина град във Франция; Гренобъл, който е софтуерен и иновационен хъб; Монпелие – световен проучвателен център, Тулуза, в която има аерокосмичекса база; софтуерния парк София-Антиполис, ситуиран сред Ница и Кан.

Южна Франция е известна туристическа дестинация за тайванските жители – 62% е растежът на броя тайванци, посетили Франция за интервала 2016 – 2019 година, и 30% на французи, посетили Република Китай.

Новият внушителен офис на Тайван ще даде услуги на тайвански туристи и емигранти в Южна Франция, като в същото време ще ускори обмена и другарските връзки сред двете страни. Това е вторият по ред внушителен офис, който Република Китай отваря във Франция, като първият се намира в столицата Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР