Вицепрезидентът на Европейския парламент Фабио Масимо Касталдо призова за по-голяма

...
Вицепрезидентът на Европейския парламент Фабио Масимо Касталдо призова за по-голяма
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Европейския парламент призовава за по-тесни връзки между Тайван и ЕС

Вицепрезидентът на Европейския парламент Фабио Масимо Касталдо прикани за по-голяма европейска поддръжка за Тайван и предизвести, че Европейски Съюз не може да седи безучастно, наблюдавайки по какъв начин Китай нарушава правата на индивида, защото използването на двойни стандарти може единствено да навреди на престижа на Европейски Съюз.

В изявление Касталдо сподели, че спрямо китайската тактика „ Стъпка по стъпка “ за реализиране на задачите си в Европа, Тайван употребява изцяло друг метод. Основната причина за задълбочаване на връзките с Тайван е, че източноазиатската страна споделя полезностите на демокрацията и свободата, учредени на плурализъм и цялостно ценене на върховенството на закона.

Той добави, че в случай че Европейски Съюз желае да ускори дипломатическото, икономическото и комерсиалното си наличие в Индо-тихоокеанския район, „ невероятно е да не се развият по-тесни връзки с сътрудници, които споделят общи полезности и правила “, като Тайван, Япония и Южна Корея.

В отговор на ответните дейности на Китай против Литва и възраженията му във връзка с построяването на по-тесни връзки сред Европейски Съюз и Тайван, Касталдо акцентира смисъла на единния Европейски Съюз.

Той загатна, че унгарското държавно управление е отхвърлило декларацията на Европейски Съюз в поддръжка на Хонконг два пъти. Това подкопава вътрешната единодушие на Европейски Съюз.

Касталдо съобщи още, че в случай че 27-те държави-членки на Европейски Съюз работят в унисон, те могат да се трансфорат в протагонисти в интернационалната политика, стопанска система и дипломация. Ако няма единение, държавите-членки ще бъдат уязвими.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР