ренският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен определи като терористичен

...
ренският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен определи като терористичен
Коментари Харесай

Атаката край "Шарли Ебдо" е терористичен акт

ренският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен дефинира като терористичен акт нападението против двамата публицисти край остарялата постройка на седмичника "Шарли Ебдо " в Париж.

"Очевидно е, че това терористичен акт. Това е станало на улицата, на която се намира редакцията на "Шарли Ебдо ", те са работили както работят терористите. Без никакво подозрение, това е нова кървава офанзива против нашата страна, против публицистите ", съобщи министърът по телевизия France 2.

Малко преди изказването му полиция задържа още петима лица, обвинени в хода на следствието за нападението в Париж против двама жители до остарялата постройка на списанието Charlie Hebdo, заяви телевизия BFMTV. "Задържани са още пет души ", споделя се в известието на малкия екран в Twitter.

В петък незнайни са нападнали жители в постройката, в която по-рано се обитаваше сатиричното списание "Шарли Ебдо ".

Инцидентът се е разиграл в 11-ти окръг на Париж. Ранени са четирима души, двама от които са в извънредно тежко положение. От местопроизшествието са избягали двама индивида, които малко по-късно полицията е съумяла да открие и задържи.

По информация на френските медии, двама от потърпевшите са чиновници на осведомителната организация "Premières Lignes ", чиято редакция се обитава в някогашните офиси на "Шарли Ебдо ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР