Ремонтът бе осветен с тържествен водосвет за здраве от ставрафорен

...
Ремонтът бе осветен с тържествен водосвет за здраве от ставрафорен
Коментари Харесай

ГЕОТЕХМИН ремонтира СУ „Христо Ясенов“

Ремонтът бе осветлен с церемониален водосвет за здраве от ставрафорен иконом Емил Якимов от Етрополския манастир „ Св. Троица “.
Група ГЕОТЕХМИН ремонтира отоплителната система, физкултурния салон и басейна на СУ „ Христо Ясенов “ Проектът е осъществен с подаяние по Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “
Едно от най-големите учебни заведения в Софийска област - СУ „ Христо Ясенов “, посреща своите 730 ученици с отоплени стаи и коридори, тъй като там към този момент работи ремонтирана парна апаратура на газ. Изградено е парно отопление и за общежитието, в което живеят 47 ученици на Футболна академия „ Христо Стоичков “, които до момента се отопляваха с електричество.  Направена е хидро- и топлоизолация на корпуса на физкултурния салон и отопление на басейна в учебното заведение, където са сложени и пароуловители, с цел да не се задържа влага. Ремонтът на учебното заведение е осъществен с подаяние по Благотворителна стратегия „ Българските добродетели “ от сдруженията Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД от Група ГЕОТЕХМИН - най-големият шеф в общината.

По сграден фонд това е най-голямото учебно заведение в Софийска област, а по брой на възпитаници е на трето място. Сградата е издигната преди 57 години и през годините са осъществявани разнообразни поправки, които не включват замяна на остарялата парна апаратура. Поради неспособност да се отоплява, преди 5 година басейнът на учебното заведение е затворен. По тези аргументи планът за ремонт на СУ „ Христо Ясенов “ е избран като най-неотложен.

„ Направеният ремонт обгръща замяна на нафтовите котли в парното поделение с газови, ремонт на самото помещение, както и на цялата парна апаратура в постройката - замяна на тръби и радиатори. Сменена е плановата концепция – инсталацията е разграничена на обособени кръгове, построено е и напълно ново парно отопление в постройката на общежитието “, изясни госпожа Мила Манчева– шеф на СУ „ Христо Ясенов “. Подменена е подовата настилка във физкултурния салон и е решен казусът с влагата в помещението на басейна с конфигурирани влагоуловители. „ Надяваме се, че през актуалната година ще имаме опция да го пуснем в употреба. Предстоят довършителни неща, които би трябвало да създадем с наши средства “, добави госпожа Манчева. Тя е извънредно признателна за обществената ангажираност на проф. дтн инж. Цоло Вутов и донорите, за качествения ремонт и за поддръжката от страна на общината.

Това е първият приключен план от контрактуваните с подписаното рамково съглашение сред община Етрополе и четирите сдружения в границите на Благотворителна стратегия „ Българските добродетели “. По същата стратегия се прави ремонт на покрива на МБАЛ „ Проф. доктор Александър Герчев “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР