Рековалесцентната плазма помага при средно до тежко състояние. Това увери

...
Рековалесцентната плазма помага при средно до тежко състояние. Това увери
Коментари Харесай

Експерт с важен коментар: Ще ни спаси ли рековалесцентната плазма от К-19

Рековалесцентната плазма оказва помощ при приблизително до тежко положение. Това увери в тв предаване доктор Павлина Михайлова, ръководител на сдружението за лекуване на COVID-19 с рековалесцентната плазма.

Тя обясни, че рековалесцентната плазма съдържа антитела и е взета от пациент, преболедувал COVID-19, чийто организъм е основал антитела против вируса. Плазмата може да е взета и да се прелее на болен с ковид.

"Запитана за какви затруднения в резултат на ковид може да се употребява, доктор Михайлова съобщи: "Лекуващият доктор взема решение дали да прелива плазма, има си критерии и контраиндикации. Рековалесцентната плазма се ползва в даден интервал от болестта и лекарите би трябвало да знаят това ".

"Ние като съдружие оказваме непрекъсната помощ на лекарите, които за първи път стартират да ползват плазма. Ние би трябвало да образоваме лекари, те са доста отворени да се вслушат и да стартират вярно да преливат плазмата ", сподели още тя.

По думите й сдружението е направило фейсбук група и страница за тези, които търсят подпомагане дали и по какъв начин да намерят хора, които да оказват помощ с даряване на плазма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР