Рекордно ниска оценка за работата на парламента. Симпатизантите на “Продължаваме

...
Рекордно ниска оценка за работата на парламента. Симпатизантите на “Продължаваме
Коментари Харесай

„Тренд“: ГЕРБ бие „промяната“ с 6,6% при избори сега

Рекордно ниска оценка за работата на Народното събрание. Симпатизантите на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” отдръпват поддръжката си за Радев.

Сходна електорална картина като на последните избори. Това са най-общите заключения от декемврийското изследване на проучвателен център „ Тренд ” по поръчка на „ 24 часа “. През декември се регистрира рекордно невисок % позитивна оценка за работата на Народното събрание – 9%, а над девет пъти повече, или 82% дават негативна оценка.

Малко над една четвърт (26%) пък правят оценка позитивно работата на служебния кабинет. Сред всички партийни електорати негативната оценка за работата на държавното управление е по-висока от позитивната. Изключение прави само Българска социалистическа партия, измежду чиито симпатизанти дяловете на позитивна и негативна оценка са изравнени. С най-критични оценки за служебния кабинет са симпатизантите на ГЕРБ и „ Възраждане ”.

Отрицателните оценки за работата на президента към този момент няколко месеца надвишават позитивните. През декември 42% дават положителна оценка, а 46% отрицателна. Ерозията в позитивната оценка по отношение на президента се дължи най-много на оттеглящите поддръжка в последните месеци последователи на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”. Два месеца след предварителните парламентарни избори електоралната картина в страната не търпи основна динамичност спрямо резултатите от вота през октомври.

ГЕРБ остава водач с 25,8% от гласуващите. “Продължаваме смяната ” държат второто място с 19,2% от гласуващите, на безапелационна отдалеченост от Движение за права и свободи (11,6%) и “Възраждане ” (11,3%). Българска социалистическа партия резервира петото място с 9% поддръжка от гласуващите, следвана от “Демократична България ” с поддръжка от 7,3% и “Български напредък ” (4%).
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР