Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога.

...
Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога.
Коментари Харесай

Борисов: Задържани са рекордни количества дрога

Рекордни са арестуваните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога. За контрабандата на цигари се знае, че я свалихме под 5%, съобщи министър председателят Бойко Борисов на Национално заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи, представен от Агенция Фокус.

По мотив разрушената група за телефонни измами в Румъния и България, министър председателят уточни: „ Вече не се работи единствено с мулетата, а с цялата незаконна скица. Надявам се да могат да се лишават парцели на тези хора, с цел да бъдат овъзмездени жертвите, не знам дали го разрешава законът “. „ Сърцераздирателно е да виждаме по какъв начин възрастни хора дават спестяванията си “, разяснява Бойко Борисов.

„ Продължаваме да работим. Много сътрудници работиха добре. Тези, които бяха в Румъния и в този момент се прибират, свършиха извънредно добра работа “, посочи Борисов.

Според него количествата арестувана дрога са най-достойният отговор на изказвания за работата на службите. „ Фактите и количествата арестувани опиати са налице “, акцентира министър председателят. „ Искам да кажа на медиите, че този път, остарялата наша уязвимост да побързаме да се похвалим, към този момент я преодоляха сътрудниците “, сподели още Бойко Борисов.

Вчера няма нито едно позвъняване за машинация на българска територия, разгласи заместител основният прокурор Иван Гешев по отношение на разбиването на най-голямата група за телефонни измами на територията на България и Румъния.

„ Изключително удовлетворен съм от положителното взаимоотношение със всички служби на Министерство на вътрешните работи. Благодаря на румънските сътрудници, които ни оказаха подпомагане “, уточни той. „ Всичко се случи вследствие на разбор, предоставен от министър-председателя на Министерство на вътрешните работи, а от основния прокурор на Специализираната прокуратура “, изясни Гешев.

„ Най-високото равнище, до което преди се стигаше е на равнище „ мулета “. Предвид високата социална заплаха беше преценено, че би трябвало да се работи от най-ниското равнище до ръководителите “, съобщи зам. основният прокурор.

„ Това е първата такава интервенция, уповавам се да не е последната “, разяснява той. „ Надяваме се в близката една година обстановката с телефонните измами да стои по-различно “, сподели още Гешев.

Повтарящата се процедура на телефонни измами и размерът на вредите, както и това че жертвите са най-уязвимите групи, ни демонстрират, че би трябвало с изключение на арести и систематични интервенции, да се поставят и старания за предварителна защита, съобщи от своя страна основният прокурор Сотир Цацаров.

„ Необходим е систематичен метод “, разгласи той и добави, че в интервенцията в България и Румъния е употребен точно подобен. Сотир Цацаров изясни, че са направени видеоклипове за предварителна защита на телефонните измами, които ще се излъчват по няколко малките екрани. Той прикани всички медии, които желаят, да се включат, като ги излъчват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР