Рекорден омлет с 10 000 яйца приготвиха майстор готвачи в

...
Рекорден омлет с 10 000 яйца приготвиха майстор готвачи в
Коментари Харесай

Напук на кризата с яйцата! Готвачи в Белгия приготвиха рекорден омлет

Рекорден омлет с 10 000 яйца подготвиха занаятчия готвачи в Белгия, наричащи се Омлетеното приятелство, на инат на рецесията със инфектираните яйца в Европейския съюз. Вкусното ядене беше забъркано в градчето Малмеди в Югоизрочна Белгия.

Омлетът, кръстен Омлетът на дружбата, бе подготвен през вчерашния ден, 15 август, когато и православните християни и католиците означават Успение Богородично. По традиция за празника постоянно гощават посетителите в белгийското градче.

Кризата с яйцата изобщо не ни се отрази. Използвали сме стока от локални производители, които са минали през нужната инспекция, с цел да е несъмнено, че ястието е изцяло безвредно, споделя Бенедикт Мати от Омлетеното приятелство.

Не може да се отхвърли обаче, че тази година туристите бяха няколко пъти по-малко спрямо предходни години. Според Мати това се дължи повече на неприятното време в този ден, в сравнение с нервността със инфектираните с фипронил яйца.

Ежегодният обред се организира към този момент 22 години и този път не беше анулиран, макар че Белгия е посочена като главен виновни за плъзналите инфектирани яйца.

Освен 10 000 яйца в омлета бяха прибавени още 25 кг бекон, 8 кг подправки и 4 кг билки. Бъркаше се общо 1 час от 80 майстори готвачи.

По традиция ястието бе забъркано на основната улица в града, а до мястото бе превозен тиган с диаметър от 4.5 метра и тегло от 1.5 тона.

На асфалта бе разпален огън от дребни дънери, а яйцата бяха разбъркани с мляко и брашно в алуминиеви съдове с големи миксери.

Готвенето на блюдото бе съпроводено от музика тъкмо както във френския град Бесер, където също всяка година подготвят голям омлет за Великден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР