Рекорден джакпот беше спечелен от американската лотария Пауърбол. Наградата от

...
Рекорден джакпот беше спечелен от американската лотария Пауърбол. Наградата от
Коментари Харесай

Щастливец удари 758 милиона долара в американска лотария

Рекорден джакпот беше извоюван от американската лотария " Пауърбол ". Наградата от 758,7 милиона $ е най-голямата, извоювана от един билет. Шансовете за облага са били 1 на 292 милиона, оповестява БНР.

Печелившият билет е бил продаден в пункт в бензиностанцията и минимаркет " Прайд " в Чикъпи, Масачузетс. Първоначално от
лотарията, обявиха, че щастливецът е купил билета от пункт наоколо до Бостън - от другата страна на щата. Шест часа по-късно Майкъл Суини - изпълнителният шеф на " Пауърбол " съобщи по локална радио станция, че е била направена неточност от превъзбуда. В същото време Суини разясни, че към този момент спечелилият не се е свързал с лотарията. Той сподели още, че пунктът, от който е бил закупен билетът с печелившата композиция ще получи бонус от 50 хиляди $.

Спечелилият
джакпота има опция да получи сумата едновременно, като в този случай би взел 480 милиона $ преди възнаграждение на федерални и щатски налози. Лотарията предлага и погашение на цялата сума под формата на годишни вноски в продължение на 29 години.

Според компанията, която провежда тази
лотария след тегленето на числата нощес е имало шест билета с облага от 2 милиона $ и 34 - с един милион $. След рухването на огромния джакпот идващото изтегляне сумата за печелене се връща на 40 милиона $.

" Пауърбол " е една от американските
лотарии. Тя се играе в 44 щати, включително Окръг Колумбия, Пуерто Рико и американските Вирджински острови. Сегашният джакпот отстъпва единствено на този от 1.6 милиарда $, споделен от трима души през януари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР