Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на

...
Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на
Коментари Харесай

Рекорден брой участници ще се включат в Сурва 2019 г. в Перник

Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва 2019 година " в Перник, заяви общинският пресцентър.

Засега 121 групи са декларирали присъединяване във фестивала. От тях 44 са от област Перник, 60 от страната и 17 от чужбина. Интересът към "Сурва " е голям всяка година, само че този път има вълна от искащи да бъдат част от пернишкия фестивал, показват от общината. Очаква се общият брой на участниците да доближи 7400 души, което е с 600 повече от предходната година.

По традиция Международният фестивал на маскарадните игри ще е в последния уикенд на януари - 25, 26 и 27. В програмата на огромното събитие са залегнали голям брой съпътстващи прояви.

Фестивалът ще бъде открит с величествен театър на 25 януари пред Двореца на културата. Паралелно с дефилетата ще има голям брой прояви, които ще дадат опция на гостите на Перник да се срещнат с обичая "Сурова ", който е част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО.

И тази година в продължение на три дни майстори на маски ще демонстрират своите умения. За най-малките са планувани занимания под формата на креативен работилници и ателиета за деца. По традиция научната конференция също ще заеме съществено място като част от фестивалната стратегия. Учени от страната и чужбина ще показват отчети на тематика "Делниците и маските ".

Любителите на кулинарното изкуство ще се насладят на поредност от изкушения. Подготвена е и богата концертна стратегия. Според Ковачева възходящият интерес към фестивала се дължи на колоритната комбинация от съвременно и традиция, които се вплитат в едно цяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР