Рекорден брой избиратели в столична секция - десетки хиляди чужденци

...
Рекорден брой избиратели в столична секция - десетки хиляди чужденци
Коментари Харесай

Рекорден брой чужденци с български паспорти в избирателните списъци на столична СИК

Рекорден брой гласоподаватели в столична секция - десетки хиляди чужденци с български паспорти са регистрирани на длъжностен адрес в София и попадат в изборните описи.

Най-голямата секция у нас, най-малко съгласно изборните описи, се намира на столичната улица " Иван Шишман ".
Снимка: btvnovinite.bg
В 45-та секция в столичното Седмо учебно заведение би трябвало да гласоподават 60 хиляди чужденци. Всички те са в изборните описи.

Причината е, че хората са с български паспорти, само че не живеят у нас и са регистрирани на по този начин наречения длъжностен адрес - на улица „ Леге “ №6, в кметството на регион „ Средец “.

„ В момента са към 90 хиляди общо всички тези хора. От Република Северна Македония са 23 500 почти. Около две трети от всички, които са регистрирани на този адрес, влизат в изборните описи. Значи от тези 23 хиляди – като жестоко изчислим пълнолетните – близо 16 хиляди ще имат право да гласоподават “, споделя районният кмет Трайчо Трайков.
Снимка: btvnovinite.bg
Избирателните описи на българите по паспорт са над 1000 страници.

„ Иначе самия лист в сгънато положение във формат А – 4 е доста огромен, той в случай че се разтегне ще е най-малко 500 метра дълъг. Важно е да се знае, че макар че се заделя специфична секция за тази цел, на последните избори да вземем за пример не гласоподава нито един човек “, споделя Трайков.
Снимка: btvnovinite.bg
В секцията гласоподават и хора с увреждания от региона. На последните избори там правото си на избор са упражнили малко над 50 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР