Рекорд в броя на ражданията по естествен път по време

...
Рекорд в броя на ражданията по естествен път по време
Коментари Харесай

Бум на естествените раждания по време на пандемията

Рекорд в броя на ражданията по натурален път по време на пандемията регистрират от Родилното поделение на Медицински комплекс „ Д-р Щерев “. По време на двете пандемични години (2020 и 2021) в Отделението на болничното заведение са станали  1693 естествени раждания, което съставлява близо 70% от всички раждания. През месеците на пандемията в Медицински комплекс „ Д-р Щерев “ са се родили общо 2562 бебета – 1371 момчета и 1191 девойки. Както се майтапят лекарите в Родилното поделение в болничното заведение „ страхът от вируса в международен мащаб, не пречи на българите да основават новия живот “.  

Постигнатите 70% раждания по естествен път се случват на фона на разрастващата зараза от цезарови разрези в България. Според формалните статистическите данни в някои елементи на страната ражданията по действен път доближават до 80%. „ Цезаровото сечение е оперативна интервенция, която се изисква в избрани застрашаващи живота или здравето на бебето и родилката положения и обстановки и към него би трябвало да се пристъпва след вярна здравна преценка и осведомено решение от страна на родилката и фамилията “, декларира проф. Атанас Щерев и заключава, че „ няма жена с редки изключение, която да не може да роди по натурален път, в случай че бъде прочувствено и физически готова за това и получи нужната поддръжка от своите лекари и акушерки в месеците на следенето на бременността, преди и по време на самото раждане. “  

На 21 януари (петък) означаваме Бабинден по остарял жанр, като на тази дата се чества Деня на родилната помощ. Всяка година в този ден в Медицински комплекс „ Д-р Щерев “ се организира обичайният обред по измиване ръцете на „ бабата “ – акушерка или акушер-гинеколог от екипа на Родилно поделение.  

На 21 януари заповядайте на ритуала по измиване на ръцете на доктор Валентина Григорова, завеждащ Рисково акушерство. На събитието ще участва и проф. Атанас Щерев.

Начален час: 8:30 часа  

Поради епидемиологичната конюнктура наличието на събитието ще е единствено с предварителна поръчка.

Можете да ми пишете или позвъните за включване в листата за допускане в болничното заведение.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР