Рекламодателите заплашиха да прекратят съвестната работа с Facebook, ако съоснователят

...
Рекламодателите заплашиха да прекратят съвестната работа с Facebook, ако съоснователят
Коментари Харесай

Рекламодателите заплашиха да изоставят Facebook и Марк Зукърбърг

Рекламодателите заплашиха да прекратят съзнателната работа с Фейсбук, в случай че съоснователят на обществената мрежа Марк Зукърбърг не обясни обстановката със събирането на персоналните данни на потребителите. Информацията е на английския Daily Mail.
Три хиляди огромни рекламни компании имат намерение да спрат да работят с Фейсбук . А финансовите организации, които до момента се интересуваха от акциите на компанията, възнамеряват да разгласят протест на обществената мрежа.

Според тази информация, неотложен отговор от IT колоса желае и рекламната организация ISBA, сплотяваща английските работодатели, представящи потребителски артикули. Предполага се, че хиляди други компании, в това число колосите Unilever и Procter&Gamble, ще се откажат от Фейсбук, в случай че се потвърди виновността на обществената мрежа в противозаконното събиране на персонална потребителска информация.

Скандалът по отношение на приключването на потребителските персонални данни от Фейсбук, директно обвързван с английската компания Cambridge Analytica, избухна предходната седмица. Информацията за потребителите е била събирана благодарение на приложението за сформиране на психически портрети thisisyourdigitallife.

Марк Зукърбърг се извини за приключването и даде обещание, че компанията ще вземе ограничения, това към този момент да не се повтори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР