Рекламите са една от основните причини за затлъстяването при децата.

...
Рекламите са една от основните причини за затлъстяването при децата.
Коментари Харесай

Рекламите са причина за затлъстяването при деца

Рекламите са една от главните аргументи за затлъстяването при децата. До този извод са стигнали експерти от американската асоциация на психолозите след редица изследвания.

Хилядите рекламни клипове, плакатите и рекламите в периодическите издания са причина децата да се хранят с висококалорични артикули, които водят до затлъстяване.

Според експертите рекламните клипове, които са предопределени за консуматори на храни, са станали двойно повече в съпоставяне със 70-те години на ХХ век.

Много от рекламните клипове имат за цел да привлекат вниманието към не толкоз здравословна продукция като приготвени във вериги за бързо хранене сандвичи и други артикули, както и към бонбони и други сладки артикули.

 Хранене пред тв приемник

Около 15 на 100 от децата от 6 до 11 години страдат от затлъстяване, в случай, че през 70-те години те са били едвам 4 %.

Когато децата гледат модерни рекламни клипове, те изпитват силата на внушението на рекламното обръщение. Газираните питиета също са измежду продуктите, които са желани от децата поради рекламите.

Децата избират рекламирани по малкия екран артикули, като част от тях съдържат огромно количество захар. В Съединени американски щати се харчат милиарди долари годишно за рекламиране на хранителни артикули, предопределени за деца.

 Бургери

Децата не са в положение да схванат каква е задачата на рекламата и до каква степен тя е пресилена, защото към момента не могат да вършат сравнителни разбори.

Според експертите рекламите на бира, които се излъчват по телевизия, основават положително отношение към алкохола у децата на към 10 годишна възраст.

От асоциацията на психолозите са предложили на американските управляващи да се вкарат ограничавания в рекламите, които са ориентирани към публика от деца до осем години.

Но същинското мнение на експертите е, че най-добре ще бъде да бъде неразрешена рекламата, която цели да накара децата да употребяват разнообразни артикули.

Така възбрана е била обсъждана от американските законодатели през 70-те години, само че по-късно разглеждането й е било прекратено, с изключение на при ограничавания в обособени случаи.

Децата няма по какъв начин да не се изкушат да опитат от вкусотиите, които им оферират от екрана, защото те наподобяват доста добре поради наситените ярки цветове, а и се употребяват разнообразни трикове, които укрепват резултата на рекламата.

Затова децата доста се радват, когато могат да хапнат от артикул, рекламиран по малкия екран или по различен метод, защото е станал известен измежду техните връстници.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР