Рекетирали погребални агенти и фирмаджииОбщински съветник втори мандат от Несебър

...
Рекетирали погребални агенти и фирмаджииОбщински съветник втори мандат от Несебър
Коментари Харесай

Издирват общинар, част от бандата на Очите

Рекетирали погребални сътрудници и фирмаджии

 09-01  cof  09-02
Общински консултант втори мандат от Несебър е разгласен за търсене, като обвинен че е взел участие в незаконна група, ръководена от Димитър Желязков – Митьо Очите. Самият необут към момента се търси. Снимката му бе качена през днешния ден и на уеб страницата на Интерпол. Разследващи обявиха, че знаят къде се намира и напълно скоро той ще бъде хванат. Те бяха безапелационни, че приключване на информация не е имало преди акцията.

Общо 20 души са били арестувани при интервенцията в четвъртък в Бургаско. На девет от тях към този момент са повдигнати обвинявания. Общинският консултант не бил открит на адреса, на който е регистриран. “До момента не се явил. Независимо от това беше осъществено претършуване на банкова касета, която е държал общинският консултант, в която беше открита сумата от 60 хиляди лева ”, сподели Даниела Начева, началник на спецпрокуратурата. По неофициална информация търсеният е Пейко Янков, повдигнат от коалиция “Сила ”. Той е наследник на убития през 2007 година някогашен началник на общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

По данни на проверяващите незаконната група се занимавала с изнудване, палежи и телесни повреди.Тя работила от 2010 година, а част от членовете й били и в друга тайфа на Очите, против която имало каузи. Групата имала вкус към бизнеса с погребения, нощни заведения, таксита, улични кафе апарати и други. Искали от притежателите на компаниите “такса успокоение ”. Хора в Бургаско се оплакали, че всеки месец били принуждавани да заплащат по 150 лв. на заравяне. Ако таксата не била регистрирана, следвали палежи за възмездие или побоища. Досега са открити шест жертви на бандата. След ареста й се чака и други хора да подадат тъжби. “Целта на групата е била да сътвори районен монопол ”, сподели зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев. Пред арбитър от профилирания углавен съд са били извършени разпити на очевидци.

Премиерът: Желязков ще бъде заловен!


“Димитър Желязков ще бъде заловен ”. Това увери министър-председателят Бойко Борисов. На въпрос за какво е позволено Димитър Желязков да напусне страната и ще търси ли отговорност от управлението на Министерство на вътрешните работи за това, Борисов разяснява: “Ще го заловен. Знам, че това ви е по-интересно. Има Министерство на вътрешните работи, основен секретар – те могат да обяснят всичко, само че вие си нямате на визия какъв брой старания коства това, което направихме през днешния ден ”. “Ние знаехме, че той напусна България в понеделник, само че не можехме да спрем да работим и да провалим цялата интервенция, с цел да го изчакаме да се върне ”, сподели Даниела Начева, началник на спецпрокуратурата. Смята се, че Желязков сега се намира в Гърция. Поведението на арестуваните по време на акцията показвало, че теч на информация не е имало.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР