Режисьорът Педро Алмодовар предупреди за грешките на алгоритмите, след като

...
Режисьорът Педро Алмодовар предупреди за грешките на алгоритмите, след като
Коментари Харесай

Алмодовар разкритикува Инстаграм

Режисьорът Педро Алмодовар предизвести за грешките на логаритмите, откакто афишът на новия му филм " Паралелни майки " беше отстранен от Инстагарм, написа dir.bg.

Афишът демонстрира зърно на гърда с капка кърма в зачервено око. Ефектът е като че ли някой плаче.

В текст, оповестен в Инстаграм от актрисата Пенелопе Крус, която играе в лентата, Алмодовар благодари на феновете си и на медиите, че са съумели да преодолеят логаритъма, " който взема решение какво е непристойно " и плакатът да остане в мрежата.

Постерът беше блокиран за малко от Инстаграм в понеделник, когато беше оповестен, поради неспазване на " разпоредбите за приложимост ", което провокира бурна полемика в обществените мрежи и испанските медии.

" Трябва да внимаваме, с цел да не стартират машините да вземат решение какво можем да вършим и какво не ", предизвести режисьорът. Той добави, че какъвто и да е потенциалът на логаритъма, " той в никакъв случай няма да има нито сърце, нито възприятие за разсъдък ", тъй като " не е човек ".

Инстаграм се извини за случая посредством компанията майка Facebook. Говорителка изясни, че афишът е блокиран поради голотата, само че че в случаи с творби на изкуството се вършат изключения. Затова обявата му е възобновена.

С кино лентата " Паралелни майки " ще бъде открит кинофестивалът във Венеция на 1 септември. Той е включен в конкурсната стратегия.

Педро Алмодовар получи почетна премия " Златен лъв " от кинофестивала във Венеция през 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР