Режимът, наложен в Перник, за да се пести водата, може

...
Режимът, наложен в Перник, за да се пести водата, може
Коментари Харесай

Водният режим в Перник се отменя през юни

Режимът, натрапен в Перник, с цел да се пести водата, може да отпадне още идния месец, стана ясно през днешния ден от изказване на кмета на града Станислав Владимиров.

„ Природата е благосклонна в последните два месеца и язовир „ Студена “ се цялостни с бързи темпове, към през днешния ден размерът е над 14 млн. куб. м. Предстоят влажни месеци и се надявам природата да продължи да е благосклонна, с цел да може язовирът да стигне нужните параметри, които да разрешат анулация на режима. ВиК експерти споделят, че когато язовирът стигне 18 млн. куб. м, не е нужно да сме на воден режим. Прогнозите са положителни. Може би юни месец може да отменим режима “, сподели Владимиров.

Между 700 000 и 800 000 куб. м се черпят месечно от „ Студена “, почти същите параметри идват и от новия тръбопровод.

„ Предстои огромна реорганизация на водопреносната мрежа. В квартал „ Църква “ е сменена сериозната инфраструктура. В околните дни ще стартират реконструкциите в квартал „ Изток “ и в централната градска част... Уверенията са, че до ноември тези 60 км, най-належащи, ще бъдат сменени и загубите на питейна вода ще бъдат фрапантно свалени. Надявам се да влезем в параметри 40-45%, което е добър индикатор за стандартите на нашата страна “, заяви кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР