Режимът на самоизолация и дистанционното обучение заради пандемията от новия

...
Режимът на самоизолация и дистанционното обучение заради пандемията от новия
Коментари Харесай

Дистанционното обучение и изолацията водят до депресия при всеки трети ученик

Режимът на самоизолация и отдалеченото образование поради пандемията от новия ковид са станали причина за неподходящи душевен реакции у 80 на 100 от децата и подрастващите в Русия, като при над 40 на 100 от тях се следи меланхолия, заяви ТАСС.

Това сочат резултати от допитване на националния медицински проучвателен център за детско здраве към съветското министерство на опазването на здравето. Онлайн допитването е извършено от 27 април до 26 май 2020 година В него са взели участие 29 779 възпитаници от пети до единадесети клас от 79 района на Русия.

" При 83,8% от учениците се следят неподходящи душевен реакции на гранично равнище. Наличието на депресивни прояви може да се допусне при 42,4% от участниците в анкетата, астенични положения - при 41,6%, обсесивно-компулсивни положение - при 37,2 на 100, хиперкинетични реакции - при 29,2%, нарушавания на съня - при 55,8%, главоболие - при 26,8%. Всеки пети възпитаник споделя, че самоизолирането е непоносима ", се показва в проучването.

Основно средство за ежедневно прилагане при децата е смарт телефонът. 73,1 на 100 споделят, че са употребявали това устройство за отдалечено образование. Почти половината от участниците в анкетата оповестяват за увеличение на времето за работа с компютър и други електронни устройства в интервала на отдалеченото образование, а съвсем 60 на 100 - за увеличение на времето за осъществявания на дилемите за домашна работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР