Регистрираните предпочитания, които не са в реална електорална ситуация, изглеждат

...
Регистрираните предпочитания, които не са в реална електорална ситуация, изглеждат
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: ГЕРБ и “Продължаваме промяната” отпред, “Възраждане” гони 3-то място

Регистрираните желания, които не са в действителна електорална обстановка, наподобяват за момента по следния метод:

С 21.7% от решилите да гласоподават ГЕРБ излиза с към 3 пункта преднина пред Политическа партия, а главен фактор за това разбъркване е вътрешнопартийната консолидация. Макар да продължава да е един от най-остро подложените на критика партийни водачи, Б. Борисов резервира доверието на 19.1% от пълнолетните българи. Това демонстрира изследването на социологическата организация “Алфа Рисърч”.

Втора позиция за Политическа партия с 18.4%, само че с отлив от 6.0 пункта за два месеца. По-значима е ерозията в персоналния рейтинг на К. Петков (от 39% до 22.5%). Въпреки тази отрицателна наклонност той остава най-одобряван измежду партийните водачи.

10.2% поддръжка и трета позиция за Българска социалистическа партия. На фона на отрицателния тренд към ръководещата коалиция, социалистите резервират симпатизантите си от последните парламентарни избори, а водачът К. Нинова – утвърждението на 18.3% от българите.

Мобилизацията на коренен избор дава подтик на националистите от „ Възраждане “, които бележат най-силен растеж през интервала, достигайки 9.4%. Положителна е динамичността и в персоналния рейтинг на водача им К. Костадинов (17.3%).

Движение за права и свободи получава нормалните си за неелекторален интервал 7.6% поддръжка, а водачът М. Карадайъ утвърждението на 9.4% от гласоподавателите в страната.

По-слабо наранени от отрицателните трендове към ръководещите са Демократична България. Те стабилизират поддръжката си на ниво от 6.7%, а доверието в съпредседателите им варира в относително необятни граници: Хр. Иванов – 15.8%, Вл. Панев – 8.5%, А. Атанасов – 7.1%.

Има Такъв Народ е другият съдружен сътрудник, който търпи основни електорални негативи. Подкрепата за него спада с 2.1 пункта спрямо февруари и все още е 4.5% от готовите да вземат участие в избори. Лидерът на групировката Сл. Трифонов се употребява с утвърждението на 13.5% от българите.

Продължаващата към този момент втори месец война на Русия против Украйна остава главен фокус на внимание за българските жители. Проучването на Алфа Рисърч демонстрира, че 46% от сънародниците ни не престават да наблюдават всекидневно и с детайлности новините за военните дейности, реакциите на света и ориста на украинските бежанци. Други 38% декларират, че се интересуват от тематиката като цяло и по-общо, а едвам 16% не демонстрират интерес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР