Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК

...
Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК
Коментари Харесай

МРРБ проверява ВиК - Пловдив за поръчка на 13 УАЗ-ки от Русия

Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна инспекция на ВиК - Пловдив поради оповестена от сдружението социална поръчка за закупуване на високопроходими коли от Русия за 540 000 лева, оповестява. Това е станало ясно при визитата на вицепремиерът в Пловдив. Министърът е показал, че е научил нощес за този казус.

През януари ВиК-Пловдив е подготвило социална поръчка за 13 машини – УАЗ от Русия посредством вносител от Плевен. На 3-ти февруари процедурата е оповестена в формалния уебсайт на Агенцията за публични поръчки, обяснили от водното сдружение, само че отказали да разясняват в детайлности обстановката. Пловдивските адвокати ще насочат запитване до юристите на Агенцията за публични поръчки и в случай че се наложи, поради режима на наказания, натрапен на Русия, договорът за импорт на съветски коли ще бъде преразгледан.

Обществената поръчка за покупката на УАЗ-ки от Русия е в рамките на естественото и позволеното от Агенцията за публичните поръчки. Това представителят на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов. Той изясни, че публичната поръчка е готова през месец януари, а Агенцията за публични поръчки я е одобрила на 3 февруари тази година. 

Към тази дата не е имало никъкви обструкции поръчката да бъде осъществена, акцентира Гълъбов. Той добави, че договорът с компанията реализатор е подписан през април. Въпреки това, процедурата не е финализирана, защото от ВиК-Пловдив не са оповестили контракта. 

“Оставаме отворени за дефинитивно мнение от Агенцията за публични поръчки, Министерството на районното развиване и благоустройството и Холдинг „ ВиК “, съобщи Антон Гълъбов. По думите му, договорът може да бъде преустановен или удължен, според от мненията на тези институции. 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР